TORT ALB CU BANANE

Postat de Roda in Torturi
6 Iun 2009 | 7938 vizualizari
TORT ALB CU BANANE

Un tort la indemana oricarei gospodine.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua,
  • 150g.zahar,
  • 2 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie,
  • 160g.faina,
  • 1/2 lingurita praf de copt;
  • Pentru crema:
  • 15g.gelatina,
  • 600g.iaurt natur,
  • 100g.zahar,
  • 4 linguri zeama de lamaie,
  • 350ml. frisca,
  • 600g.banane;
  • Pentru ornat:
  • frisca,
  • banane taiate rotocoale;

Mod de preparare

1.Se amesteca galbenusurile cu zaharul ,cu 2 linguri apa fierbinte si cu coaja de lamaie.Se adauga albusurile batute spuma,faina si praful de copt.Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara si se coace in cuptorul bine incalzit,la foc moderat, cca. 25 de minute.

2.Se prepara crema:se amesteca iaurtul cu zaharul si gelatina topita in sucul de lamaie-se tine la frigider pana se intareste-apoi se amesteca cu 200ml. frisca batuta si cu bananele turmixate.

3.Blatul de tort se insiropeaza (sirop din apa si zahar),se niveleaza crema peste blat si se aseaza bananele taiate rotocoale.De jur imprejur se orneaza cu restul de frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT ALB CU BANANE" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si afine

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si afine

Pentru blatul vanilat:   Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un...

Citeste continuarea

Tort cu creme de ciocolata si crema de visine

Postat de mirela0911

Tort cu creme de ciocolata si crema de visine

Blatul alb: Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand batand bine dupa fiecare. Cand am obtinut o spuma tare care formeaza tepi, se pune uleiul, apoi apa si se mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2009, 13:19
Ai facut tu tortul si i-ai facut poza ?
la 10.06.2009, 00:33
L-am facut eu, in seara asta. Mai vrei o poza?
la 10.06.2009, 10:43
pai daca tot l-ai facut de ce nu.
la 10.06.2009, 12:34
Te deranjeaza dc l-am mancat deja pe jumatate? Uite ce zic eu: glumim, glumim, dar pt mine, spre exemplu, putin conteaza dc doamna a facut ori ba tortul. Important e ca mi-a dat o idee.
la 10.06.2009, 12:35
Si ca sa vezi ca sunt de cuvant, iti trimit o bucata de tort (virtuala, ca numai asa se poate) pe adresa Bucatarasului.

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking