Tort cu crema de banane si mousse de ciocolata

Postat de LUK in Torturi
14 Feb 2011 | 9439 vizualizari
Tort cu crema de banane si mousse de ciocolata

Din toata inima pentru sotul meu pe care il iubesc foaaaaarte mult!..

Ingrediente

  • Pentru blatul de ciocolata:
  • 5 oua
  • 40 gr ciocolata
  • o lingura de lapte
  • 80gr zahar
  • 80gr faina
  • 2 linguri de cacao
  • Blatul de cacao:
  • 5 oua
  • 70gr zahar
  • 60gr faina
  • 5 gr cacao
  • Crema de banane:
  • 250gr mascarpone
  • o lingurita de suc de lamaie
  • 350gr banane(cantitate dupa ce le am decojit!)
  • 30gr zahar pudra
  • 100ml frisca lichida
  • 5 gr gelatina
  • Pentru mousse de ciocolata:
  • 250ml frisca lichida
  • 250gr ciocolata cu lapte
  • 5gr de gelatina
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 50ml frisca lichida
  • 100gr ciocolata cu lapte
  • Pentru decor:
  • 100ml frisca lichida
  • 20gr zahar pudra
  • pt sirop:
  • 50ml apa
  • o lingura de zahar
  • 5ml esenta de migdale

Mod de preparare

Pentru blatul de ciocolata:

Separam albusele de galbenusuri.Punem ciocolata rupta bucatele la topit impreuna cu o lingura de lapte.Dupa ce s-a topit(fara sa fiarba) o racim si o amestecam cu galbenusurile.Amestecam faina cu cacao.Batem albusurile spuma tare .Dupa ce s-au intarit adaugam treptat zaharul si mixam in continuare.Cand este incorporat zaharul si spuma tare incorporam pe rand faian amestecata cu cacao si galbenusurile..alternativ..amestecand usor.Nu va iesi un blat pufos dar va fi destul de gros.Punem in tava de copt hartie pentru copt si turnam compozitia.Coacem in cuptorul preincalzit,la foc mediu 145 de grade 30 min(incercam cu scobitoarea..dac nu se lipeste aluatul cand intepam blatul inseamna ca e facut)..Dupa ce s-a copt lasam deoparte sa se raceasca.

Blatul 2:

Separam albusurile de galbenusuri.Amestecam faina cu cacao. Mixam f bine albusurile iar cand sunt tari punem rand pe rand zaharul mixand f bine. Incorporam usor faina si galbenusurile amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn. Coacem la fel ca primul blat. Blatul 2 il taiem in 2.

Preparam siropul: punem apa pe foc impreuna cu zaharul.Cand s-a topit zaharul punem esenta de migdale si oprim focul.

Facem prima data moussul de ciocolata.Rupem ciocolata bucatele si o topim impreuna cu frisca,fara sa fiarba.Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.Punem gelatina la hidratat in apa rece timp de 5 min.Apoi o strecuram si o turnam peste ciocolata topita amestecand bine.Dam crema la frigider sa se raceasca.Mixam frisca foarte bine pana se intareste.Amestecam cu crema de ciocolata racita.

Asezam primul blat(din blatul 2).Stropim cu sirop.Punem crema de ciocolata.Punem al doilea blat(cel cu ciocolata) insiropam.

Preparam crema de banane.Punem gelatina la hidratat la fel ca la mousse.Zdrobim bananele cu furculita si le stropim cu zeama de lamaie(pentru a nu se innegri).Mixam cu mascarpone si zahar.Batem f bine frisca si o amestecam apoi cu crema .Strecuram gelatina si o incorporam in crema.Mixam f bine.Punem crema peste blatul 2.

Preparam glazura.Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida.

Insiropam ultimul blat(de cacao) pe partea unde il punem peste crema.Turnam deasupra blatului glazura calduta si intindem uniform.Punem un inel de tort in jurul tortului,acoperim cu o folie de aluminiu si lasam la rece 3 ore..

Pentru decor am mixat foarte bine frisca lichida pana cand s-a intarit apoi am adaugat zaharul si am mai mixat putin..am intins putin din frisca pe margini...nu am vrut sa pun mai multa frisca deoarece mi-a placut cum s-a imbinat cu crema de ciocolata de pe lateralele tortului..restul decorului...se vede...e dupa dorinta fiecaruia..

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de banane si mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si afine

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si afine

Pentru blatul vanilat:   Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un...

Citeste continuarea

Tort cu mousse de zmeura si trufe, banane si mousse de vanilie

Postat de gaby_d

Tort cu mousse de zmeura si trufe, banane si mousse de vanilie

Blat Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma impreuna cu sarea apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana e complet diluat. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2011, 23:02
cred ca a fost f bun!
la 14.02.2011, 23:04
ce buuuuuuuuun
la 14.02.2011, 23:07
vreau si de la tine o felie si pe dimineata sa vezi cum ma trezesc cu cateva kile in plus
la 14.02.2011, 23:10
Ce bunatate!
la 14.02.2011, 23:16
Ce minune cu declaratie

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking