Tort "Amandina"

Postat de Criss in Torturi
11 Oct 2010 | 20279 vizualizari
Tort "Amandina"

Ingrediente

  • Blatul:
  • -6 oua
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri ulei
  • -6 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -500 ml frisca (creme patisserie)
  • -200 g ciocolata amaruie
  • Sirop:
  • -2 plicuri capucino clasic
  • -200 ml apa
  • -2 linguri cu varf zahar

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema, se incalzeste frisca, fara a junge la fierbere si se adauga ciocolata rupta in bucatele. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Crema astfel obtinuta se pune la rece, in frigider pana a doua zi.  A doua zi, cand asamblam tortul, batem bine cu mixerul crema.

Blatul se taie in doua, se insiropeaza cu siropul obtinut din capuccino, se pune crema din care oprim 3-4 linguri pentru ornat, se acopera cu al doilea blat insiropat si se glazureaza cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Amandina"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort amandina

Postat de Ina

Desert tort amandina

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi incorporam si faina, cacaoa si praful de copt.  Coacem...

Citeste continuarea

Desert tort amandina

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort amandina

Blat: Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba, pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 11.10.2010, 10:43
Bine ai venit Cristina!
la 11.10.2010, 10:45
Multumesc Miha. De mult ma tot pregatesc, numai ca nu am destul timp.
la 11.10.2010, 10:46
Ce tort frumos.Bine ai venit Cristina.
la 11.10.2010, 10:51
Bun venit!Super, tortuletul!
la 11.10.2010, 10:51
Multumesc Silvia.

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking