Ingrediente
- Blatul:
- -6 oua
- -8 linguri zahar
- -2 linguri apa
- -2 linguri ulei
- -6 linguri faina
- -3 linguri cacao
- -1 praf de copt
- Crema:
- -500 ml frisca (creme patisserie)
- -200 g ciocolata amaruie
- Sirop:
- -2 plicuri capucino clasic
- -200 ml apa
- -2 linguri cu varf zahar
Mod de preparare
Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.
Pentru crema, se incalzeste frisca, fara a junge la fierbere si se adauga ciocolata rupta in bucatele. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Crema astfel obtinuta se pune la rece, in frigider pana a doua zi. A doua zi, cand asamblam tortul, batem bine cu mixerul crema.
Blatul se taie in doua, se insiropeaza cu siropul obtinut din capuccino, se pune crema din care oprim 3-4 linguri pentru ornat, se acopera cu al doilea blat insiropat si se glazureaza cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Amandina"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|