Tort Amandina

Postat de gugugh in Torturi
27 Dec 2010 | 7141 vizualizari
Tort Amandina

reteta o am de pe blogul lui edith frincu,am modificat cate ceva la reteta de baza dar o recomand cu mare placere , este un tort delicios iar decoratiunile sunt facute de mine sunt primele asa ca nu sunt perfecte, insa celor mici invitati la masa de craciun le.a placut ff mult si nu numai lor... si celor mari, asa ca va pun si reteta pt cei interesati

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa (eu nu am mai pus)
  • 30 ml ulei
  • 20 g cacao neagra (2 linguri )
  • 8 linguri faina
  • esenta rom
  • Crema: 
  • 3 galbenusuri (eu am pus 4)
  • 150 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 3 linguri cacao neagra
  • esenta rom
  • Siropul:
  • 400 ml apa
  • 200 g zahar (eu am pus doar 150 g)
  • 2 plicuri capucino de ciocolata (eu am pus 4)
  • esenta rom
  • Glazura: 
  • 200 g ciocolata (eu am pus una amaruie)
  • 150 g smantana lichida pt frisca

 

Mod de preparare

Blatul: Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul, mixand in continuare pana devin tari.
Apoi adaugam apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si amestecam cu o lingura, de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile.

Apoi se adauga cate putin din faina amestecata cu cacao, omogenizand amestecul punem si putina esnta de rom.
Turnam aluatul intr-o tava nu foarte mare, unsa cu ulei si tapetata cu faina,
iar pe fundul ei punem si hartie de copt. eu am copt intr.o tava dreptunghiulara , putin mai mica ca cea de aragaz. Se coace in cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii

Crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun pe baie de abur pana devine o crema albicioasa si consistenta. Untul se tine la temperatura camerei si se freaca bine. se omogenizeaza cu crema de galbenusuri racite si adaugam cacaoa si esenta de rom.

Siropul: Caramelizam zaharul putin si adaugma apa lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul caramelizat, adaugam apoi plicurile de capucino si amestecam cu un tel . lasam la racit si paoi punem sie senta de rom.

Glazura: Punem smantana lichida pe foc sa se incalzeasca (atentie, fara sa fiarba!),apoi adaugam ciocolata rupta cubuletesi amestecam sa se topeasca toata ciocolata si sa se omogenizeze.

Asamblare: blatul se taie in doua il insiropam bine punem strat de crema , apoi iar blat insiropat si glazuram.

dam la rece si ornam apoi dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort amandina

Postat de Ina

Desert tort amandina

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi incorporam si faina, cacaoa si praful de copt.  Coacem...

Citeste continuarea

Desert tort amandina

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort amandina

Blat: Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba, pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2010, 21:58
la 27.12.2010, 22:00
la 27.12.2010, 22:22
la 27.12.2010, 22:27
ce frumos e 5 furci
la 27.12.2010, 22:47

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking