Ingrediente
- Blat:
- 6 oua
- 200 g zahar
- 30 ml apa (eu nu am mai pus)
- 30 ml ulei
- 20 g cacao neagra (2 linguri )
- 8 linguri faina
- esenta rom
- Crema:
- 3 galbenusuri (eu am pus 4)
- 150 g zahar pudra
- 250 g unt
- 3 linguri cacao neagra
- esenta rom
- Siropul:
- 400 ml apa
- 200 g zahar (eu am pus doar 150 g)
- 2 plicuri capucino de ciocolata (eu am pus 4)
- esenta rom
- Glazura:
- 200 g ciocolata (eu am pus una amaruie)
- 150 g smantana lichida pt frisca
Mod de preparare
Blatul: Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul, mixand in continuare pana devin tari.
Apoi adaugam apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si amestecam cu o lingura, de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile.
Apoi se adauga cate putin din faina amestecata cu cacao, omogenizand amestecul punem si putina esnta de rom.
Turnam aluatul intr-o tava nu foarte mare, unsa cu ulei si tapetata cu faina,
iar pe fundul ei punem si hartie de copt. eu am copt intr.o tava dreptunghiulara , putin mai mica ca cea de aragaz. Se coace in cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii
Crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun pe baie de abur pana devine o crema albicioasa si consistenta. Untul se tine la temperatura camerei si se freaca bine. se omogenizeaza cu crema de galbenusuri racite si adaugam cacaoa si esenta de rom.
Siropul: Caramelizam zaharul putin si adaugma apa lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul caramelizat, adaugam apoi plicurile de capucino si amestecam cu un tel . lasam la racit si paoi punem sie senta de rom.
Glazura: Punem smantana lichida pe foc sa se incalzeasca (atentie, fara sa fiarba!),apoi adaugam ciocolata rupta cubuletesi amestecam sa se topeasca toata ciocolata si sa se omogenizeze.
Asamblare: blatul se taie in doua il insiropam bine punem strat de crema , apoi iar blat insiropat si glazuram.
dam la rece si ornam apoi dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|