Tort Amandina

Postat de iri_love in Torturi
1 Noi 2013 | 7822 vizualizari
Tort Amandina

.........acest tort l-am facut dupa reteta amandinei pe care am facut-o ceva vreme (cu mici modificari)care le-a placut celor din casa. Iar papuceii de pe tort ii am de la tortul de botez a Elenei...

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua,
  • 9 linguri de ulei,
  • 9 linguri de sifon,
  • 200 gr de zahar ,
  • o cana de faina
  • 3 linguri de cacao.
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 1 1/2 pachet de unt,
  • 100 gr de zahar pudra,
  • 3 galbenusuri,
  • esenta de rom
  • 3 linguri de cacao.
  • Pentru glazura avem nevoie de;
  • o ciocolatat amaruie
  • 1/2 pachet de unt.
  • Pentru sirop avem nevoie de
  • 600 ml apa,
  • 200 gr zahar,
  • esenta de rom
  • 2 plicuri de ciocolata calda.
  • Pentru decor :
  • nuca de cocos.

Mod de preparare

Pentru inceput preparam blatul astfel:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le batem cu zaharul peste care adaugam uleiul si sifonul, le batem bine pana se formeaza ca o crema spuma. Acestea batute bine le adaugam peste albusuri batute spuma, amestecand usor pana se omogenizeaza. La final adaugam faina si cacaoa amestecand usor de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia. Se pune intr-o forma de tort care o ungem cu ulei si apoi o tapetam cu faina, dupa care dam la cuptor pentru 40 de minute.    

Blatul astfel copt se va lasa sa se raceasca dupa care se va taia in trei parti egale.

Separat se va face crema mixand toate ingrendientele date.  

Cat se va coace blatul se va pune apa pentru sirop la fiert cu zaharul si esenta de rom, iar cand apa este fiarta se va adauga ciocolata calda.    

Dupa ce se va taia blatul se va aseza prima parte pe un platou si se va insiropa foarte bine dupa care se va unge cu o parte din crema. Apoi se va adauga a doua parte de blat care se va insiropa si acesta, dupa care se va adauga a doua parte din crema. La final se a adauga a treia parte de blat care se va insiropa si el foarte bine. Crema ramasa o vom unge pe partea verticala a tortului deoarece deasupra vom adauga glazura pe care o vom face prin topirea ciocolatei cu untul la baie de abur. Glazura se va unge cand este calda pentru a o uniformiza. Eu am ornat tortul cu nuca de cocos

Sper sa va placa, pentru ca la noi nu a mai apucat a doua zi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort amandina

Postat de Ina

Desert tort amandina

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi incorporam si faina, cacaoa si praful de copt.  Coacem...

Citeste continuarea

Desert tort amandina

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort amandina

Blat: Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba, pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2013, 21:30
Bun tortul!
la 01.11.2013, 21:33
ce tort delicios
la 01.11.2013, 21:34
foarte bun tortul! si frumos....
la 01.11.2013, 21:35
ce frumos arata
la 01.11.2013, 21:38

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking