Tort "Andrei"

Postat de Creatsa in Torturi
20 Oct 2013 | 4668 vizualizari
Tort "Andrei"

Este ziua unui verisor tare drag mie care a implinit 7 anisori frumosi!La multi ani copil drag!

Ingrediente

Blat:

  • 7 oua
  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • 40 g cacao(2 linguri mari)
  • 1 praf de copt
  • 18 linguri de apa fierbinte
  • 1 fiola esenta de vanilie

Sirop:

  • 100 g zahar
  • 400 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita esenta de rom/vanilie

Crema:

  • 1 l lapte
  • 250 g zahar
  • 100 g faina
  • 30 g amidon
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 ml frisca lichida

Glazura/Decor:

  • 250 g piscoturi
  • 200 g ciocolata cu lapte+70 ml frisca lichida

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri.

Intr-un bol incapator mixeaza galbenusurile cu zaharul si vanilia apoi adauga treptat din apa fierbinte si mixeaza pana se topeste zaharul.

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si cerne-le in prealabil de 2-3 ori.

Adauga amestecul uscat peste galbenusuri si omogenizeaza bine.

Separat mixeaza bine albusurile cu un praf de sare.

Adauga albusurile in 2-3 transe peste crema de galbenusuri amestecand usor cu miscari circulare cu ajutorul unei spatule.

Tapeteaza o tava (26 cm) cu unt si faina (sau hartie de copt) si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox. 35-40 de minute(testul scobitorii).

Lasa blatul sa se raceasca complet(eu l-am lasat peste noapte) iar apoi taie-l in 4 felii cu ajutorul unui cutit foarte ascutit sau un taietor special de blaturi.

Pentru sirop fierbe apa cu zaharul pana se topeste zaharul.

Lasa siropul sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei apoi adauga mierea si esenta.

Intr-o craticioara pune faina,zaharul si amidonul si semintele de la o pastaie de vanilie.

Adauga treptat din lapte amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Pune crema pe foc foarte mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o  budinca.(eu am lasat-o cam 15 minute)

Mixeaza frisca tare apoi incorporeaz-o in crema de lapte complet racita.

Asamblare:

Pe platoul pe care vei servi tortul pune prima foaie de blat si insiropeaz-o.

Pune 1/3 din crema si niveleaza bine.

Procedeaza la fel pana termini.

Pune de jur imprejurul tortului piscoturi si strange bine cu o panglica.(Este un tort destul de greu datorita cremei de lapte si trebuie sustinut pentru a nu risca sa se lase)

Topeste ciocolata cu frisca pe baie de aburi si glaseaza toata suprafata tortului.

Lasa tortul la rece pentru minim 8 ore sau peste noapte apoi decoreaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Andrei"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort botez "Andrei"

Postat de claudiaO

Tort botez  "Andrei"

Blat 1: Topim ciocolata cu untul si nessul, dupa care o lasam sa se raceasca putin;adaugam zaharul, apoi ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Punem faina amestecata cu sarea si la sfarsit...

Citeste continuarea

Tort Andrei

Postat de mihaelab

Tort Andrei

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul, mixam in continuare pana ce zaharul se topeste.Punem si faina in ploaie, dupa care punem intr-o cratita unsa cu ulei si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2013, 11:30
ce frumos
la 20.10.2013, 11:34
La multi ani pentru verisorul tau ..Tortul este pe placul meu
la 20.10.2013, 11:38
Multumesc,Nelly
la 20.10.2013, 11:39
Multumesc,Rocsi drag!Si pe placul meu,am gustat din crema si e dementiala
la 20.10.2013, 11:44
frumi!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking