Tort Angel Cake

Postat de Luckycake in Torturi
10 Apr 2014 | 6332 vizualizari
Tort Angel Cake

Nu vi se intampla sa va ramana prea multe albusuri? Mie da! Asa ca le congelez si le folosesc incercand retete. De data aceasta am facut Angel Cake, o praji din albusuri si am completat-o cu o crema de mascarpone si ciocolata.

Ingrediente

  • 275 ml albusuri (aproximativ 8 )
  • 150 grame zahar
  • 100 gr faina
  • coaja de la o lamaie razuita
  • o lingura zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • Crema de branza
  • 125 gr crema de branza gen Philadephia
  • 150 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata alba topita
  • 1 lingura zahar praf
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Oua de ciocolata

Mod de preparare

Albusurile cu un praf de sare le batem spuma, adaugam zeama de lamaie si coaja de lamaie, apoi mixam in continuare si adaugam zaharul putin cate putin.Cand am incorporat tot zaharul, spuma de oua trebuie sa fie lucioasa si ferma. Adaugam faina amestecand de jos in sus, in 3 etape pana cand am adaugat-o pe toata.O punem intr-o forma de copt de gulguf si o dam la cuptor la 180 grade timp de 30-  40 minute, pana trece testul scobitorii.

O lasam sa se raceasca cam o ora.

Cu un mixer amestecam crema de branza cu mascarpone , zeama de lamaie si zaharul praf , apoi adaugam ciocolata topita.Cand prajitura s-a racit o ornam cu crema de branza si oua de ciocolata.

Se serveste cu sos de capsuni sau gem de capsuni.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Angel Cake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tort cu crema de bezea cu nes

Postat de Bunica

Tort cu crema de bezea cu nes

Ia o cratiță cu diametrul de 28 cm. si caramelizează în ea cele 4 linguri cu zahăr. Când zahărul este fluid tapetează cratița cu el. In vasul de mixer pune albușurile cu...

Citeste continuarea

Tort cu cafea si glazura de ciocolata

Postat de simona72

Tort cu cafea si glazura de ciocolata

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare timp de 2 minute. Se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2014, 21:25
la 10.04.2014, 21:28
Delicioasa!
la 10.04.2014, 21:37
multumesc
la 10.04.2014, 21:39
ce super e
la 10.04.2014, 21:50

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking