Ingrediente
- Pentru aluat
- 3 oua, separate
- 120 gr zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat bourbon
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- coaja rasa si zeama de la 1 portocala
- un praf de sare
- 80 gr faina
- 1 plic (55 gr) praf Crema de Lamaie pentru prajituri
- 1 plic praf de copt
- Pentru umplutura
- 500 ml lapte
- 100 gr zahar
- zeama de la 2 lamai
- zeama de la 1 portocala
- semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
- 6 linguri amidon alimentar
- 6 linguri gem de capsuni
Mod de preparare
Pentru aluat, incalzeste cuptorul la 200⁰C, unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de semicerc.
Intr-un vas bate galbenusurile cu zaharul pudra, zaharul vanilat bourbon si coaja rasa si zeama de citrice.Adauga faina, praful Crema de Lamaie pentru prajituri si praful de copt. Intr-un alt vas bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi inglobeaza-le in galbenusuri.Amesteca usor pana la omogenizare apoi toarna aluatul obtinut in forma pregatita si da-l la copt 20-30 minute pana cand a crescut si la inserarea unei scobtori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa aluatul sa se raceasaca apoi taie-l in 3, pe orizonatala si unge fiecare blat cu gem de capsuni.
Pentru umplutura, pune la fiert intr-o cratita, laptele, zaharul, zeama de lamaie si de portocala si semintele rase de vanilie.Dupa ce a dat in clocot adauga amidonul dizolvat in putina apa rece si amesteca pana cand se obtine un pudding.Lasa pudding-ul sa se raceasca complet.
Pentru asamblare,tapeteaza forma curata in care s-a copt aluatul cu folie astfel incat sa atarne si pe margini.Aseaza la baza un blat.Pune peste blat ½ din pudding si acopera cu un alt blat.
Adauga pudding-ul ramas si acopera cu cel de-al 3-le blat.Acopera ultimul blat cu folie si preseaza usor tortul apoi da-l la rece 1 ora.Dupa ce stat la rece, se rastorna pe o farfurie si se dezlipeste folia apoi se decoreaza cu fondanat asemenea unui camp de primavara cu mielusei, iepurasi si oua de Paste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Animalute de Paste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|