Tort bărzan

Postat de ionix in Torturi
8 Apr 2010 | 5383 vizualizari
Tort bărzan

Denumirea a fost data de fratele meu… tortul e pt ziua lui :D pt ca-s bolnavioara a trebuit sa gasesc o reteta care sa se faca rapid ... si am gasit :p sambata o sa-i mai atasez cateva capsuni...

Ingrediente

  • 8 foi de blat de cacao

    Pentru crema:  

  • 2 l lapte
  • 8 oua
  • 350 g faina
  • 400 g zahar
  • 6 pliculete zahar vanilat
  • O lingura cu zahar pudra

    Pentru frisca:  

  • 1 l frisca lichida
  • 1  si ½  de foaie de gelatina

    Pentru ornare:  

  • Cocos verde
  • Cocos albastru
  • ½ foaie de gelatina
  • Bombonele de ciocolata
  • Ciocolata alba cu roz
  •  

  Sirop:  

  • O esenta de rom
  • ½ cana cu apa
  • 5 linguri cu zahar

Mod de preparare

 

Am cumparat blaturile pentru ca m-as fi ars daca as fi copt atatea foi…

Tortul are in jur de 6 kg.

 

Prepararea cremei:

Galbenusurile se freaca bine zu zaharul, zaharul vanilat si faina.

Peste turnam 500 ml din lapte, care sa fie un pic caldut.

Restul de lapte se pune la fiert cu un praf de sare.

Cand laptele fierbe se pune vasul la bain marine si adaugam amestecul cu galbenusuri.

Amestecam continuu iar cand crema este foarte groasa o luam de pe foc si o dam la racit.

Intre timp batem bine albusurile cu o lingura cu zahar pudra.

Peste crema racita turnam albusurile si mixam bine bine.

 

Preparare frisca:

Gelatina se inmoaie si se da la racit.

Intre timp se bate frisca iar apoi se bate impreuna cu gelatina racita.

 

Siropul se face amestecand ingredientele.

 

Asamblare: foaie insiropata- crema-foaie- crema…. Si la sfarsit frisca

 

Am ornat cu o mingiuta din bombonele de ciocolata si gazon verde. Eh, si alte chestii neintelese :D

 

Se mananca pe data de 10 aprilie la ora 00.00… adica spre 11 aprilie, cand vom canta cat ne tin plamanii “multi ani traiasca!” fratelui meu drag si frumos… :x:x

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bărzan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini-tarte de capsuni

Postat de ionix

Mini-tarte de capsuni

Untul rece se taie felii si se amesteca impreuna cu faina pana cand devine ca un pesmet, mai sfaramicios asa (vezi poza). Se adauga coaja de lamaie si zaharul si se framanta rapid....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2010, 19:34
iti iesi foarte frumos si nu zic doar asa sa stii
la 08.04.2010, 19:35
apropo spritul ala e varza nu e bun de nimic...
la 08.04.2010, 19:38
mersi mersi... fata, eu am crezut ca-i bun... nah... lasa, pan' la vara fac eu rost de unul mai bun si-ti aduc
la 08.04.2010, 19:38
f fain a iesit! si e si bun la citirea ingredientelor!
la multi ani pt fratele tau, il pupam, sa fie sanatos!
la 08.04.2010, 19:40
sper sa fie bun... am gustat crema si e buna... sarut-mana mult!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking