Tort Belle (frumoasa si bestia)

Postat de cec in Torturi
22 Feb 2011 | 8561 vizualizari
Tort Belle (frumoasa si bestia)

Ingrediente

  • blat pandispan (multumiri LauraA)
  • 5 oua
  • 150 gr faina
  • 150 gr zahar
  • un varf sare 
  • Crema de iaurt (multumiri gloxinia)
  • 400 ml iaurt
  • 100 ml smantana
  • 8 lingurite dulceata visine
  • 2 plicuri gelatina
  • 300 ml frisca

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul si un varf de sare pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Cu o lingura sau cu paleta mixerului, lasam sa cada putin aluat pe intreaga suprafata a compozitiei de oua si zahar si daca acesta lasa urme vizibile (sau “scrie”) atunci compozitia noastra este gata.

Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior. Dupa ce faina este incorporata perfect in compozitia de oua, adaugam alta faina si tot asa pana ce terminam toata faina.

Asezam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina si nivelam cu foarte mare grija suprafata.
Eu am folosit pt copt un tuci si un castronel.

Dupa ce l-am nivelat, lovim forma de masa de cateva ori ca sa eliminam excesul de aer acumulat de aluat. Vor aparea la suprafata cativa bulbucei.

Introducem pandispanul in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20 –25 minute. Cand pandispanul este auriu si se desprinde singur de pe marginea formei atunci este gata. Stingem cuptorul, intredeschidem usa si il lasam sa se raceasca inauntru. Nu trebuie sa il lasam neaparat sa se raceasca complet ci doar sa se racoreasca si sa se obisnuiasca cu temperatura bucatariei. Il rasturnam cu grija pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet dupa care il taiem in foi.

Am amestecat iaurtul cu smantana si cu dulceata,  am adaugat gelatina hidratata si topita si frisca

Tot in tuci am asamblat tortul, am pus prima felie, am insiropat si am pus o parte de crema, iar blat insiropat, alta parte de crema, blat insiropat si apoi dat la frigide pt a se intari crema. La fel am procedat si pt blatul din castronel

Am suprapus torturile. Am uns cu unt.Am facut o danteluta jos care s-a muiat de tot (ca mi-a iesit siropul din blat), apoi am bagat papusa si am imbracat

ps. imi cer scuze pt praful de pe rochita, am sesizat dupa ce am pozat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Belle (frumoasa si bestia)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tortulete din waffe si crema de capsuni cu green sugar

Postat de merisor67

Tortulete din waffe si crema de capsuni  cu green sugar

Pentru waffe, spargem ouale intr-un bol si presaram sare peste ele, apoi adaugam zaharul pe care il rasnim si le mixam pana cand devin spumoase si se dizolva zaharul. Adaugam apoi, pe rand,...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Postat de mirela0911

Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Blatul: In bolul robotului se pun ouale impreuna cu zaharul si praful de sare. Se porneste si se mixeaza timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2011, 10:31
prima sunt pot sa ma servesc.
la 22.02.2011, 10:40
la 22.02.2011, 10:41
cum i-ai facut parul? ai folosit o barbie? fain
la 22.02.2011, 10:45
interesant! Felicitari
la 22.02.2011, 11:03

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking