Tort printesa

Postat de cec in Torturi
13 Aug 2011 | 4529 vizualizari
Tort printesa

Tort printesa pt o fetita de 4 ani

Ingrediente

pentru blat

  • 7 oua
  • 233 gr zahar
  • 35 ml apa
  • 35 ml ulei
  • 23,3 gr cacao
  • 9 si 1/2 linguri cu faina
  • 350g ciocolata amaruie rupta bucatele
  • 1/4 lapte cu esenta de rom
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 250ml frisca
  • 70g iaurt

pentru sirop

  • 400 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • esenta rom
  • coaja lamaie

Mod de preparare

Un tort de ciocolata transformat elegant intr-un tort printesa.

blatul

intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntaresc, dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul. Incepeti sa amestecati cu o lingura, de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce incorporati albusurile, adaugati apoi faina amestecand cu lingura. O sa va iasa un aluat mai subtire

Turnati 3/4 din aluat intr-o tava, iar pe fundul ei puneti si hartie de copt (am folosit tava rotunda cu diametrul de 26), iar restul intr-o tava mai mica
bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade, ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade.

Blatul l-am taiat in 2 si l-am lasat la racit, iar din cel mic am decupat pt rochita printesei

crema

Punem intr-un vas pe bain-marie,ciocolata laptele amestecat cu esenta de rom. Dupa ce s-a topit ciocolata, luam pe vasul de pe bain marie, lasam sa se raceasca. Apoi punem pe rand cate un galbenus si se spumeaza.

Intr-un vas curat si uscat,batem spuma cele doua albusuri,impreuna cu un praf de sare. Adaugam si zaharul si batem pana devine spuma stabila. Punem intai 1/4 din albusuri peste crema de ciocolata si amestecam incet, apoi restul. Batem frisca si o adaugam la crema

siropul

Am caramelizat putin zaharul, am adaugat apa si dupa ce s-a topit bine zaharul am stins focul si am adaugat esenta de rom si coaja de lamaie
am lasat sa se raceasca

asamblare

am taiat in 2 blatul rotund. Am pus pe platou blat, am insiropat am pus crema, blat insiropat. Iar pt papusica am decupat cercuri de diferite marimi din blatul negreasa si am procedat la fel (blat insiropat, crema....pana am terminat crema si cercurile de blat), am uns cu unt si am imbracat tortul printesa in pasta de zahar

Orice mica domnisoara ar fi incantata la zi aniversara, de un tort printesa mai ales cand acesta este un tort de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort printesa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort printesa Sofia

Postat de pusikmea

Tort printesa Sofia

Cu o seara inainte de a face tortul, facem fondantul : Punem bomboanele intr-un vas peste care vom pune cele 2 linguri de apa si le topim la bain marie, amestecand continuu. Dupa ce s-au topit...

Citeste continuarea

Tort Printesa

Postat de bylaura

Tort Printesa

Crema de visine Se scot samburii visinelor si se lasa la scurs. Visinele se fac piure cu blenderul si se amesteca in continuare cu zaharul pudra pana acesta se topeste. Intre timp se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2011, 11:40
superb
la 13.08.2011, 13:19
bun
la 13.08.2011, 15:24
la 13.08.2011, 19:54
la 13.08.2011, 21:59
multumesc
Chiar a fost bun , poate prea dulce pt gustul meu

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking