Ingrediente
- blat
- 4 oua
- 200 g zahar
- 200 g ulei
- 200 g nectar caise cu visine
- 1 praf copt
- 1 zahar vanilat
- faina cat cuprinde pt a iesi compozitia ca o smantana mai grosuta
- crema
- 400 ml frisca
- 250 g ciocolata
- 1/2 gem caise
- 1 compot visine pt insiropat
Mod de preparare
pt blat
cele 4 oua le-am amestecat bine de tot cu zaharul,zaharul vanilat si praful de copt. Am adaugat uleiul, putin cate putin(am avut si o manuta de ajutor la prajitura asta). Am adaugat si nectarul, apoi am adaugat faina pana am fost multumita de compozitie (o smantana mai grosuta). Am pus compozitia in tava acoperita cu hartie de copt si am dat la cuptor la foc potrivit
pt crema ganache
am mixat frisca (800g), apoi am turnat ciocolata topita si am amestecat bine pt omogenizare
Am taiat blatul in trei, am pus prima foie, am insiropat cu zeama de la compot, am pus jumatate din crema, a 2 a foie, insiropat, uns un strat de gem de caise,cealalta jumatate crema, ultima foie blat, insiropat si dat la rece.
Ornat cu pasta de zahar
Si o poza cu cei mici nerabdatori sa dea atacul pe tort
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort printesa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|