Tort gustos şi frumos, pentru prinţesa din mine :))

Postat de ionix in Torturi
1 Sep 2010 | 9958 vizualizari
Tort gustos şi frumos, pentru prinţesa din mine :))

Da, modestia ma face sa ma consider o printesa in propria-mi viata… inca nu e ziua mea dar o sa fie… normal, ca orice gospodina, mi-am facut singurica tortul pt ziua mea :)) super, nu? :D made by me for me :D:D combinatie intre ce am mai facut si ceva nou... sper sa fie bun :D:D

Ingrediente

  • Pentru 3 foi de blat:
  • 6 oua
  • 300 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 200 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 5-6 linguri cu cacao
  • circa 16 linguri cu faina  
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 300 ml lapte
  • o cana cu faina
  • 4 linguri cu cacao
  • cana cu zahar
  • 1 pachet cu unt
  • esenta de rom
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pentru crema de vanilie:
  • 400 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 4 linguri cu zahar
  • 100 g ciocolata alba de capsuni (o ciocolata)
  • 100 g unt
  • 3 lg zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru ornat:
  • frisca si crème ole de ciocolata

Mod de preparare

Preparare crema ciocolata

Se fierbe laptele cu zaharul si cu cele 4 linguri de cacao. Dupa ce laptele a fiert se presara faina amestecand intruna cu telul pentru a nu face cocoloase. Se fierbe pana devine ca o smantana. Apoi se pune pachetul cu unt si se amesteca pana se topeste untul si se incorporeaza bine cu restul cremei. Se da la racit iar cand e rece se adauga esenta si coaja de portocala.

Preparare crema de vanilie:

Intr-un bol de pun cele 4 linguri cu zahar si se amesteca cu amidonul. Se adauga 200 ml lapte, din litrul de lapte pe care-l avem, si se amesteca bine pentru a nu face cocoloase amidonul. Restul de lapte se pune la fiert, cand a fiert se adauga ciocolata alba si se amesteca pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si peste laptele cu ciocolata se adauga amidonul. Se amesteca intruna pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Se lasa pe foc pana cand amestecul se ingroasa bine (vezi foto) iar apoi se da la racit

Intre timp, cat se raceste crema fiarta, mixam untul (care a fost lasat la temperatura camerei) cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Peste untul mixat se pune, putin cate putin, crema racita. Crema obtinuta eu am impartit-o in doua parti.

Foile de blat de insiropeaza cu siropul facut si peste doua din foi se pune crema obtinuta.  Se da la rece si intre timp facem foile de blat.

Preparare foile de blat:

Ouale se bat bine bine cu zaharul vanilat si cu zaharul, turnandu-l treptat. Cand ouale sunt batute spuma adaugam laptele si uleiul, putin cate putin si alternandu-le. Se adauga faina cu praful de copt si turnam treptat, pana obtinem un aluat ca smantana de gros. Punem lingurile cu cacao si esenta de rom, impartim in 3  si coacem 3 foi. Foile se coc la foc mediu primele 5 minute apoi inca 10 minute la foc mic, faceti testul cu scobitoarea inainte de a scoate foile. E posibil sa dureze mai mult.

Racim foile de blat, racim cremele si incepem asamblarea.

Nu uitati sa va preparati un sirop pentru insiroparea blaturilor sau poti –o faci cu suc natural de fructe

Punem o foaie de blat- insiropare- crema de ciocolata- foaie de blat-insiropare- crema de vanilie- blat- insiropare- crème ole- frisca.

Se da la rece cateva ore si apoi se serveste langa o cupa cu sampanie

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort gustos şi frumos, pentru prinţesa din mine :))" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (55)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tort martisor

Postat de Constelatialeu

Tort martisor

Blat: Am folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...

Citeste continuarea

Desert tort cu rulada Valentine's Day

Postat de eumimi

Desert tort cu rulada Valentine's Day

Mai intai facem blatul maro. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile si treptat faina si cacao si amestecam cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava mare tapetata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2010, 19:43
arata foarte bine, cand e ziua ta????? iti spun de pe acuma La Multi ani te puuuuuuuuuuup ca daca deja ai facut tortul gandesc ca e chestie de ore???
la 01.09.2010, 19:57
288888888888888888??????????????????????????????

stai ca numa acuma vad! babo!

la 01.09.2010, 19:57
Stiu ca inca nu e ziua ta dar dupa cum spune si rivka,pentru ca deja l-ai pregatit sigur e chestie de ore deci...La multi ani,multi pupici si sa fi sanatoasa ca asta-i cel mai important!
la 01.09.2010, 20:08
Sa ne traiesti muuuuult si frumosFrumos tortul si cred ca si gustos
la 01.09.2010, 20:17
maine e ziua ei va spun eu fetelor...super tortulet..astept maine o felie si pentru mine....

Vezi toate comentariile (55)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking