Tort aniversar- tort cu ciocolata

Postat de pusikmea in Torturi
21 Noi 2013 | 7404 vizualizari
Tort aniversar- tort cu ciocolata

Acest tort l-am facut pt ziua baietelului meu, care in iulie a implinit 4 anisori si care nu a vrut altceva decat animalute si sa fie de ciocolataaaaaaaa .... Si noroc cu Criss care a postat un tort superb de mi-am adus aminte ca am si eu prin calculator tort cu grilaj :D

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 9 oua
  • 450 g de zahar
  • 9 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 9 linguri de ulei
  • 400 g faina
  • esenta vanilie
  • pentru crema ganache:
  • 600 g ciocolata amaruie
  • 620 ml frisca lichida
  • in plus:
  • 300 g zmeura
  • pentru glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • pentru ornat:
  • figurine din fondant
  • grilaj ciocolata (200 g ciocolata neagra)

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta , faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine compozitia cu o spatula. Punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt  si o dam la cuptorul preincalzit cca 30 min la foc mediu.

Intre timp pregatim crema: Rupem ciocolata bucatele mici si o punem intr-un vas, peste care turnam frisca lichida. Punem vasul pe foc si aducem la punctul de fierbere ( atentie, nu trebuie sa fiarba! ) omogenizam compozitia si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit bine o mixam pana isi dubleaza volumul si incepe sa se deschida la culoare.

Taiem blatul de tort in 3. Eu nu am avut pe ce sa-l pun asa ca am taiat o parte din el (marginea din dreapta, pe care am taiat-o pe jumatate, am unit jumatatile, le-am pus deasupra, astfel dand impresia unei custi, ca tot este al meu baiat innebunit dupa animalute. Il insiropam cu lapte indulcit sau un sirop oarecare si incepem asamblarea, blat-crema-1/2 zmeura -blat-crema - restul de zmeura - blat.

Turnam glazura ( toate ingredientele puse pe foc pana se topeste ciocolata ) .

Grilajul de ciocolata se face in felul urmator: Pentru inceput ne pregatim hartia: Se taie o hartie de copt egala cu circumferinta tortului, putin mai inalta decat tortul. Se topeste ciocolata, se pune intr-o punga si se taie varful. Ciocolata se toarna sub ce forma vreti ( va jucati putin cu ea ). Nu trebuie sa fie cald in bucatarie, astfel nu se va intarii ciocolata. Ciocolata nu trebuie sa se intareasca de tot pentru ca se va rupe, ci doar sa faca putina crusta. Se ia hartia cu grija si se pune de jur imprejurul tortului ( va sfatuiesc sa faceti hartia din mai multe bucati pentru a o putea manevra, daca tortul este mare ).

Se da la frigider 10 minute, dupa care se dezlipeste usor hartia si va rezulta ceva frumos. Ca aici.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar- tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Retete similare

Desert tort Diplomat

Postat de simona72

Desert tort Diplomat

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana devine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la bezeaua facuta anterior. La...

Citeste continuarea

Desert tort cu nuca si crema de vanilie

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu nuca si crema de vanilie

Blat : Am folosit o forma de tort tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 28 cm. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2013, 09:17
la 21.11.2013, 09:20
ce frumos este
la 21.11.2013, 09:21
Superb! Cred ca a fost tare incantat baietelul tau!
la 21.11.2013, 09:23
Minunat!
la 21.11.2013, 09:24
ce mult imi place,mai ales bordura asta dantelata

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking