Tort primavara

Postat de cec in Torturi
5 Mai 2011 | 4626 vizualizari
Tort primavara

tortul de ziua mea

Ingrediente

  • blat pandispan (multumiri LauraA)
  • 5 oua
  • 150 gr faina
  • 150 gr zahar
  • budinca caramel (multumiri Maya)   
  • * 400 ml lapte fierbinte   
  • * 4-5 linguri zahar   
  • * 25 g amidon
  • crema iaurt (multumiri gloxinia)
  • 1iaurt 400 ml,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 100g zahar,
  • afine(un borcanel conservat cu aspirine),
  • 10-15 g gelatina in functie de cat de zemoase sunt fructele.            

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul si un varf de sare pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Cu o lingura sau cu paleta mixerului, lasam sa cada putin aluat pe intreaga suprafata a compozitiei de oua si zahar si daca acesta lasa urme vizibile (sau “scrie”) atunci compozitia noastra este gata.

Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior. Dupa ce faina este incorporata perfect in compozitia de oua, adaugam alta faina si tot asa pana ce terminam toata faina. Asezam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina si nivelam cu foarte mare grija suprafata. Eu am folosit pt copt un tuci si un castronel. Dupa ce l-am nivelat, lovim forma de masa de cateva ori ca sa eliminam excesul de aer acumulat de aluat. Vor aparea la suprafata cativa bulbucei.

Introducem pandispanul in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20 –25 minute. Cand pandispanul este auriu si se desprinde singur de pe marginea formei atunci este gata. Stingem cuptorul, intredeschidem usa si il lasam sa se raceasca inauntru. Nu trebuie sa il lasam neaparat sa se raceasca complet ci doar sa se racoreasca si sa se obisnuiasca cu temperatura bucatariei. Il rasturnam cu grija pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet dupa care il taiem in foi.

Budinca

Se caramelizeaza zaharul,atît de auriu-maroniu cît va place. Se stinge caramelul cu lapte fierbinte,apoi se lasa pe foc moderat spre minim
pîna se dizolva tot caramelul. Se iau cîteva linguri de lapte caramelizat si se amesteca cu amidonul. Acest amestec se toarna peste laptele caramelizat, amestecînd într-una cu telul pîna se îngroasa. (se lasa sa clocoteasca usor,pe foc moderat) Cînd e rece se mixeaza cu 250 ml frisca batuta,si obtineti o crema usor aerata(si pt a siguranta mai mare se pune 5-10g gelatina) - eu nu am pus si mi-a parut rau ca mi-a iesit din crema fiind prea moale.

Crema iaurt

Se bate frisca pana sta "bat", iaurtul, fructele, zaharul si fructele se amesteca cu lingura, gelatinei hidratata si topita in 60 ml apa sau 100 ml compot se adauga cateva linguri de iaurt, se amesteca bine si se adauga intregei compozitii de iaurt, apoi se adauga frisca batuta.

Asamblare

Am taiat blatul in trei felii. In tava in care l-am copt am pus o foaie de blat, am insiropat ci siropul de la afine diluat cu apa, am pus un rand din crema de iaurt, blat insiropat, budinca+restul cremei de iaurt, blat insiropat si dat la frigider cateva ore.

Am scos din tava am taiat forma dorita si am acoperit cu pasta de zahar si ornat cu flori din pasta de zahar si royal icing

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort primavara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Trio Magic sau Primavara pufoasa

Postat de Constelatialeu

Desert Trio Magic sau Primavara pufoasa

Mai intai am pregatit am pregatit frisca batuta din 300 ml smantana pentru frisca si 3 pliculete de zahar vanilat. Frisca ce am impartit-o in 3 pentru fiecare mouse. Mouse ciocolata alba : Am...

Citeste continuarea

Desert tort Primavara -Minodora

Postat de Constelatialeu

Desert tort Primavara -Minodora

Blat: Ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare le mixam bine pana isi dubleaza volumul, pentru ca nu am avut nevoie de un blat inalt, nu am mai separat albusurile de galbenusuri. Apoi adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2011, 11:22
super fain vreau si eu de ziua mea
la 05.05.2011, 11:31
Frumos!
la 05.05.2011, 12:18
ce frumushel e
la 05.05.2011, 12:20
foarte frumos
la 05.05.2011, 12:43
frumos si gustos

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking