Ingrediente
- Blat
- 5oua
- 200g zahar pudra
- 10linguri apa fierbinte
- 8linguri ulei
- 300g faina
- 1/2plic praf de copt
- Crema
- 250g branza prospata bine scursa sau mascarpone
- 200ml iaurt
- 5foi de gelatina
- 100ml frisca lichida
- 2linguri zahar pudra
- esenta de vanilie
- 1borcan de compot cu fructe mari
Mod de preparare
Facem o crema fina din galbenusuri si zahar,adaugam treptat apa,uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt iar la final albusurile batute spuma cu un praf de sare;dupa omogenizare cu o spatula,rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 30-40min
Intr-un castron amestecam branza trecuta prin sita sa nu fie cu cocoloase,cu iaurt,zahar,arome iar la sfarsit cu frisca batuta tare
Scurgem fructele din compot,punem intr-un vas mic 5linguri de zeama si topim pe bain-marie gelatina hidratata,amestecam pana se dizolva apoi o incorporam in crema de branza;cu restul de zeama insiropam blatul dar nu taiat,doar intepat cu o furculita
Punem blatul pe un platou,introducem din nou inelul,punem deasupra cateva linguri de crema,deasupra fructe,acoperim cu restul de crema,nivelam suprafata si lasam la frigider pana a doua zi cand,scoatem inelul si ornam tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|