Ingrediente
- Blatul este pandispan simplu:
- -5 oua
- -150 gr zahar
- -zahar vanilat(2 pliculete)
- -125 gr. faina alba
- Crema este foarte simpla:
- -1 pahar de iaurt gras
- -200 ml frisca lichida
- arome
- putin zahar pudra
- Pt. insiropat:
- 100 ml apa rece
- 100 gr. zahar
- 1 fiola esenta vanilie
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma tare, apoi se lasa putin deoparte. Separat se freaca bine galbenusurile cu zahar, se adauga la albusuri si se amesteca cu spatula, adaugandu-se si faina in ploaie. Se toarna in forma unsa cu putin ulei, apoi se da la cuptor pana trece testul scobitorii.
Dupa ce se raceste putin, blatul se desprinde singur din forma si ramane perfect. Se lasa la racit pe gratar.
Dupa racirea completa, blatul se taie in 3 foi subtiri care se umplu cu crema, la alegere. Eu am ales o crema usoara de iaurt (am batut bine frisca, am adaugat iaurtul, zaharul pudra dupa gust si aroma de vanilie).
Se insiropeaza putin blaturile cu sirop de vanilie (obtinut prin fierberea zaharului cu apa pana se leaga, iar dupa racirea acestuia se adauga esenta de vanilie), se adauga crema (bla-crema-blat-crema-blat), se lasa la rece 3 ore, apoi se imbraca tortul in putin unt , dupa care urmeaza hainuta de zahar si decoratiunile, dupa dorinta.
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|