Tort sah

Postat de bitza in Torturi
28 Ian 2011 | 10687 vizualizari
Tort sah

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • Crema cioco :
  • 180 g ciocolata
  • 300  ml frisca
  • 10 g gelatina
  • Crema iaurt:
  • 370 g iaurt
  • 10 g gelatina
  • 4 linguri zahar
  • 250 ml frisca
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml lapte
  • 25 g unt
  • Decor:
  • 100 ml frisca
  • 3 lg crema cioco
  • 50 g carlionti ciocolata

Mod de preparare

Blat:

Ouale se bat cu zaharul pana se topeste,se adauga untul topit,laptele si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste compozitia lichida.Se omogenizeaza;compozitia se toarna intr-o tava(24 cm),tapetata cu hartie de copt. Se lasa aprox 30 minute la cuptor,la foc mediu.Se lasa la racit si se scoate din tava. Se taie in 2 foi.

Crema ciocolata:

Ciocolata se rupe bucati si se pune intr-o cratita impreuna cu 100 ml frisca lichida.Se pune la foc mediu pana se topeste ciocolata,fara a fierbe compozitia(doar sa se incalzeasca).Se lasa la racit aprox 1 ora,apoi se mixeaza pana devine o crema spumoasa.Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa,apoi se divolva la bain-marie sau la microunde,cateva secunde.Gelatina se toarna peste crema amestecand energic.200 ml frisca se bate pana devine rigida.Crema de ciocolata se amesteca cu frisca batuta si se mixeaza pana se omogenizeaza.Din crema de ciocolata se opresc 3-4 linguri pentru decor,restul se pune intr-un pos cu capat rotund.

Crema iaurt:

Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra. Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa,apoi se divolva la bain-marie sau la microunde,cateva secunde.Gelatina se amesteca cu 2-3 linguri iaurt,apoi se incorporeaza in restul cremei.Frisca batuta se amesteca cu iaurtul,apoi se toarna intr-un pos cu capat rotund.

Asamblare:

Pe un platou se aseaza inelul tavii in care am copt blatul.Se aseaza prima foaie de blat insiropata.

Incepem sa punem crema,de la margine spre centru,ciocolata,crema iaurt,ciocolata,crema iaurt,ciocolata crema iaurt.Se lasa tava 1 ora la frigider,apoi se incepe cu crema de iaurt de la margine,formand un sah.Se lasa tava 30 minute la frigider,apoi se aseaza ultima foaie de blat insiropata.Se lasa 2 ore sau  peste noapte la frigider.

Glazura:

Ciocolata rupta bucati se topeste la bain marie impreuna cu untul si laptele.Se lasa putin sa se racoreasca,apoi se toarna peste blat.

Marginile tortului se imbraca in frisca.Deasupra se decoreaza cu rozete din crema de ciocolata si Frisca si carlionti de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sah" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Retete similare

Desert tort sah cu ciocolata, mure și mascarpone

Postat de oanapl

Desert tort sah cu ciocolata, mure și mascarpone

Pentru blat se pune cacaua într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu...

Citeste continuarea

Prajitura sah la Cleme

Postat de Constelatialeu

Prajitura sah la Cleme

Crema: Intr-un vas de inox am pus frisca lichida si ciocolata maruntita si pe baie de abur am topit ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, apoi am dat la rece. Cand s-a racit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2011, 13:59
frumos si apetisant
la 28.01.2011, 14:03
superb tortuletzul ; iau reteta
la 28.01.2011, 14:04
ce frumos este.... l-ai facut de ziua ta?la multi ani!!!!!
la 28.01.2011, 14:10
foarte frumos si sigur e foarte bun LA MULTI ANI ! si aici
la 28.01.2011, 14:11
LA MULTI ANI!!!!!!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking