Tort Sah

Postat de postavaru in Torturi
15 Mai 2011 | 8015 vizualizari
Tort Sah

Din motive serioase, si anume pojarel, nu am putut sa-l sarbatorim pe Dragos asa cum se cuvine. Dar pentru ca a trecut boala contagioasa am putut ieri sa facem partyyyyy. Va prezint si voua tortul facut pentru puiul meu, de care sunt foarte mandra (de pui desigur :)) LA MULTI ANI!!! Sa cresti mare si sanatos! :-*

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt

Crema de iaurt:

  • 370 g iaurt simplu
  • 10 g gelatina
  • 4 linguri zahar
  • 250 ml frisca

Mousse de capsuni:

  • 600 g capsuni
  • 250 ml frisca
  • 10 g gelatina
  • 90 g ciocolata alba
  • 100 g zahar

Decor:

  • pasta de zahar

Mod de preparare

Blatul:
Batem albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca la bezea. Adaugam galbenusurile si amestecam usor.

Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa si o incorporam usor in aluat.


Turnam aluatul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preancalzit, la 180 de grade, pana trece testul scobitorii (~30 de minute). Scoatem blatul pe un gratar si lasam sa se raceasca apoi il taiem in doua foi.


Crema de iaurt:
Mixam iaurtul cu zaharul pana se topeste. Gelatina o hidratam 10 minute in 3 linguri de apa rece. Topim apoi gelatina cateva secunde la microunde.
Amestecam gelatina cu 2-3 linguri de iaurt, apoi o adaugam in restul de iaurt si amestecam pana se omogenizeaza.

Batem bine frisca si o adaugam peste iaurt. Amestecam usor pana se omogenizeaza.


Mousse-ul de capsuni:
Curatam capsunile si le mixam in blender. Le trecem apoi printr-o sita deasa pentru a elimina semintele.

Punem sosul pe foc impreuna cu zaharul iar dupa ce a dat un clocot adaugam ciocolata rupta bucati. Lasam pe foc pana se topeste ciocolata, apoi dam deoparte si omogenizam. Lasam putin sa se racoreasca.

Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata in 3 linguri de apa rece.
Amestecam pana se omogenizeaza apoi lasam la racit.

Batem frisca si adaugam sosul de capsuni rece.

Asamblare:
Punem fiecare crema intr-un posh cu capat rotund.

Pe un platou asezam o foaie de blat insiropata si fixam inelul de tort in jurul foii.
Incepem sa punem crema, de la margine spre centru, alternand cele doua creme.
Dam apoi tortul la frigider pentru o ora. Sau daca va grabiti ca mine, il puneti in congelator 15 minute.

Scoatem apoi tortul si mai punem un rand de crema (unde am avut crema de iaurt vom pune acum mousse de capsuni si unde a fost mousse vom pune crema de iaurt, formand astfel un sah).

Dam inca 10 minute la congelator iar apoi acoperim cu cealalta foaie de blat insiropat si dam la frigider cateva ore, sau peste noapte.

A doua zi ornam tortul dupa preferinte. Eu am imbracat tortul in pasta de zahar si am ornat cu animale (tot din pasta de zahar). Aici gasiti modul de preparare al pastei de zahar.

Am ales sa fac animale, pentru ca lui Dragos ii plac foarte mult. Nu ma pot lauda cu un talent la modelat pasta de zahar, dar copii au fost foarte incantati iar animalele au fost recunoscute (de la mic la mare :)))

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sah" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (65)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort sah cu ciocolata, mure și mascarpone

Postat de oanapl

Desert tort sah cu ciocolata, mure și mascarpone

Pentru blat se pune cacaua într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu...

Citeste continuarea

Prajitura sah la Cleme

Postat de Constelatialeu

Prajitura sah la Cleme

Crema: Intr-un vas de inox am pus frisca lichida si ciocolata maruntita si pe baie de abur am topit ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, apoi am dat la rece. Cand s-a racit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2011, 16:23
ca e de frumooooooos!!!!!!!!!!!!!
la 15.05.2011, 16:23
La Multi Ani pupilui si multa sanatate!
la 15.05.2011, 16:25
Ina iti multumesc tare mult
la 15.05.2011, 16:26
Oitele-s mortale
la 15.05.2011, 16:35
lansate din avion.
Aveam o varianta de rezerva, pentru ca nu prea am crezut ca vor iesi animale

Vezi toate comentariile (65)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking