Tort botez "Adriana"

Postat de nadina73 in Torturi
1 Dec 2010 | 11160 vizualizari
Tort   botez "Adriana"

Tortul a fost pentru o printesa mica si dulce pe nume Adriana (3 luni) care a fost Increstinata pe data de 27 noiembrie 2010, tortul nu avea nici mai mult nici mai putin de de 6,6 kg

Ingrediente

  • Blat maro:
  • cantitatile sant pentru 1 blat (e nevoie de 2 insa)
  • 6 oua
  • 200 zahar
  • 200 faina
  • 3 linguri cacao
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 1 praf de copt
  • blat galben:
  • la fel cantitatile sant pentru 1 blat(e nevoie de 2 bucati)
  • 6 oua
  • 250 faina
  • 200 zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 4 cuti de mascarpone(250 g /cutie)
  • 1 kg frisca
  • 150 g zahar
  • 4 plicuri intaritoare de frisca
  • Sirop:
  • 1 litru de apa
  • 400 g zahar
  • 3 esente de rom (sticla de 35 ml)
  • Decor:
  • 1,3 kg frisca
  • 5 intaritoare de frisca
  • 200 g zahar
  • colorant roz(cate-va picaturi)
  • bombonele arginti
  • trandafiri si frunze din marshmallows

Mod de preparare

Blatul maro( se coc 2 blaturi separate):

Primul blat maro:se bat 6 albusuri bine spuma,se pune zaharul si se mai bate bine se adauga apa ,uleiul si galbenusurile, se amesteca usor,se pune faina ,cacaua si praful de copt .

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune compozitia ,se coace 20-25 minute la 160 grade

Tava este destul de mare de fapt, se poate regla in latime doar (nu radeti)are marimea de 45/33 cm

Se procedeaza la fel si cu cel de al doilea blat maro.

Blatul galben (se coc 2 blaturi separate):

Se bat albusurile spuma ,se pune zaharul si se mai mixeaza bine dupa care se pune apa,uleiul si se amesteca usor se pune faina si praful de copt.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt se pune compozitia si se da la cuptor 20-25 minute la 160 grade.

Se procedeaza la fel si cu cel de al doile blat.

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul (nu se arde,grija mare devine amarui)se stinge cu apa ,dupa care se lasa la racit putin ,dupa care se adauga esenta de rom.

Crema:

Se bate bine frisca  cu intaritorul si zaharul,trebuie sa fie ca o zapada foarte tare

Mascarponele se mixeaza foarte bine separat,dupa care se amesteca cu frisca batuta.

Asamblare tort:

Se pune blatul galben pe o tava se insiropeaza bine cu siropul ,se pune aproximativ jumatate din crema(chiar putin mai mult de jumatate se poate pune)se niveleaza frumos dupa care se pune un blat cu cacao,se insiropeaza bine si acesta cu sirop.

Pentru a face priza buna cu blatul urmator se pune un strat de frisca sau crema.

Se pune cel de al doilea blat galben (din care se taie cate pun din lungime si laterale 3 cm aproximativ)se insiropeaza si acesta bine dupa care se pune diferenta de crema iar peste crema cel de al doilea blat cu cacao si se insiropeaza (si din acesta se taie din laterale 3 cm aproximativ)

Pentru decor se bate bine frisca cu zaharul si intaritorul pana devine o zapada foarte tare ,se adauga cateva picaturi de colorant(eu am pus roz ,se poate orice culoare)

Se imbraca tortul cu frica roz,se decoreaza cu bombonele si trandafiri,am pus 9 trandafiri si 18 frunze

Pentru trandafiri ,am sa postez si aceasta reteta cum se face  in zilele care urmeaza,ce-i drept sant foarte migalosi de facut dar uneori merita

PS:Din pacate nici din acest tort nu am sectiune,dar am confirmarea ca a fost foarte foarte bun.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort botez "Adriana"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort spirala cu fructe de padure si glazura oglinda

Postat de oanapl

Desert tort spirala cu fructe de padure si glazura oglinda

Pentru blat, separi gălbenușurile de albușuri. Mixezi gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr măcinat până își dublează volumul și se albesc, iar zahărul se...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu fulgi de ciocolata si pere caramelizate

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu fulgi de ciocolata si pere caramelizate

Crusta: Rupeti biscuitii bucati, ii puneti in blender si ii maruntiti. Untul il topiti pe baie de aburi. Amestecati biscuitii cu untul topit bine. La final adaugati laptele, amestecati bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2010, 02:19
LA MULTI ANI ROMANIA si tuturor ROMANILORdau si cate o feliuta de tortna si cafea cu frisca la cine vine
la 01.12.2010, 09:07
eu vin ,ce bine arata si La multi baniiii 5 furci ptr Adriana
la 01.12.2010, 09:08
cum de-s prima? super tortul! Sanatate multa Adrianei! Sa aiba o viata lipsita de probleme
la 01.12.2010, 09:14
super tortul nadina
la 01.12.2010, 09:18
Ce minunatie NadinaSa fie sanatoasa si sa le aduca numai bucurii parintilor ei!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking