Tort bust

Postat de Criss in Torturi
26 Noi 2012 | 12397 vizualizari
Tort bust

Este primul meu tort de acest gen si al doilea in pasta de zahar. Nu e perfect dar eu sunt multumita de ce a iesit. Iar domnul caruia i-a fost destinat :D a avut parte de surpriza vietii lui. :) Si desigur a fost mai mult decat incantat de surpriza dulce din partea sotiei. Interiorul, mousse de ciocolata alba, ciocolata amaruie si fructe de padure. Greutate: 2.600 g

Ingrediente

  • Pentru realizarea acestui tort avem nevoie de :
  • -o forma de tort inima detasabila
  • -2 boluri potrivite
  • -pasta de zahar alba si colorata
  • Blatul :
  • -6 oua
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri ulei
  • -6 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Mousse de capsuni:
  • -500 g capsuni congelate
  • -4 linguri zahar
  • -1/2 plic gelatina
  • -200 ml frisca
  • Mousse de ciocolata amaruie
  • -200 g ciocolata amaruie
  • -150 + 200 ml frisca lichida (am folosit Meegle)
  • -1/2 plic gelatina
  • Mousse de ciocolata alba:
  • -200 g ciocolata alba
  • -150 + 200 ml frisca lichida (am folosit Meegle)
  • -1/2 plic gelatina
  • Se prepara la fel ca si mousse-ul de ciocolata amaruie

Mod de preparare

Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul.  Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt. Amestecam cu mixerul. Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus. Turnam compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si coacem blatul pana trece testul cu scobitoarea. 

Mousse de fructe de padure: Gelatina se hidrateaza in putina zeama lasata de fructe. Fructele de padure le-am lasat sa se decongeleze, apoi le-am pasat pentru a le indeparta samburii. Peste piureul de fructe se adauga 4 linguri de zahar si se pune pe foc sa se infierbante si sa se topeasca zaharul. Nu trebuie fiert. Se ia de pe foc, se adauga gelatina si se amesteca pana se topeste gelatina, apoi se lasa crema la racit.

Se lasa sa se racoreasca dar nu de tot pentru a nu se ingrosa, se bate frisca si se amesteca cu piureul de fructe de padure. Gelatina se hidrateaza in putina apa. (Cam o lingura de apa si o lingurita gelatina) In cele doua boluri se pune folie alimentara, se pun de jur imprejur piscoturi insiropate si taiate la dimensiunea bolurilor, se toarna crema si se pun bolurile in frigider .

Mousse de ciocolata:  Intr-un vas, pe bain marie se pun 150 ml frisca si ciocolata rasa se amesteca pana se topeste ciocolata. Se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, se ia vasul deoparte si cand crema s-a racit putin, se adauga 200 ml frisca batuta. Se taie blatul in doua. Prima foaie se pune in tava, cu inelul detasabil. Se insiropeaza, se pune crema de ciocolata, se pune al doilea blat insiropat. Se pune tortul in frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.  

A doua zi se unge tortul cu un strat subtire de crema de unt pentru a se putea lipi pasta de zahar. Se pun "silicoanele" :D, se ung si acestea cu un strat subtire de crema de unt si apoi se acopera tortul cu pasta de zahar colorata in culoarea pielii, apoi se orneaza dupa imaginatie. :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bust" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort Bust

Postat de angyb

Tort Bust

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare ca si pt.bezea. Adaugam galbenusurile .uleiul ,apa...

Citeste continuarea

Tort bust

Postat de MIUTA

Tort bust

Am pregatit intai blaturile,unul de vanilie si unul cu cacao.Blatul de vanilie este un pandispan simplu iar cel de cacao la fel doar o lingura de cacao in plus.  La blatul de vanilie l-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2012, 18:42
la 26.11.2012, 18:42
frumos si cu bun gust
de regula nu-mi plac genul acesta de tortusi pentru ca's hidoase si cu tenta pornografica,dar tu ai reusit sa faci ceva frumos
la 26.11.2012, 18:45
trage-i dantela mai sus, ca se vede... )
la 26.11.2012, 18:46
wow wow wow,ce frumos,de cofetarie,mininat,senzational,si eu vreau o felioara sau tot tortul mai degraba..l-asi manca cu ochii,ceea ce fac deja,felicitari,bravoo
la 26.11.2012, 18:46

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking