Tort bust - ptr. sotul meu

Postat de Cristina_Vivi in Torturi
14 Feb 2011 | 15161 vizualizari
Tort bust - ptr. sotul meu

de mult vroiam sa fac acest tort.... il vazusem la Dana ...si cred ca a meritat asteptarea deoarece momentul a fost perfect ... ziua sotului meu ...14.02.... http://pusikmea.blogspot.com/search/label/Tort%20bust#

Ingrediente

  • Blatul:
  • 200 gr faina
  • 2 oua
  • 10- 12 lg lapte
  •  4 - 5 lg zahar
  • 2 lg ulei,
  • un praf de copt,
  • 1 esenta vanilie,
  • 2 lg de nuca de cocos colorata,
  • zeama de la o lamaie,
  • un praf de sare.
  • Crema
  • un iaurt mare de piersici,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 3 lg zahar pudra,
  • 1 plic gelatina
  • Bustul:
  • 6 -8 fursecuri - depinde de bol
  • crema de piersici
  • Decor:
  • frisca si colorant alimentar - rosu  - care a iesit roz

Mod de preparare

Am separat albusurile de galbenusuri,appoi le-am batut spuma, dupa care am adaugat zaharul. Si mixam pana se dubleaza volumul, apoi se pune galbenusurile, unul cate unul, laptele (daca mai e nevoie se mai adauga, sa nu fie compozitia prea tare..sa se poata intinde), uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia.

Punem compozitia intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand -  facand testul cu scobitoarea.

NU l-am taiat pt ca nu crescuse prea mult , se poate folosi si asa sau taiat ...depinde de imaginatia fiecrauia.

Crema:

Se mixeaza iaurtul cu zaharul, apoi frisca, separat.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, dupa care o adaugam peste iaurt si dam 5 minute la frigider.Dupa ce a inceput sa se intareasca, amestecam cu frisca batuta.

Punem in 2 boluri mici folie alimentara, peste care se pun cateva linguri de crema, iar peste fursecurile , si strangem usor folia si se pune la frigider.

Insiropam blatul, apoi punem crema, apoi se rastoarna cu grija bolurile peste blat.

Se orneaza cu frisca in care am adaugat colorantul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bust - ptr. sotul meu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (89)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

Postat de Oana

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

Blat : Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana isi dubleaza volumul si se albesc, iar zaharul se topeste. Adauga in fir subtire uleiul,...

Citeste continuarea

Tort cu dulceata de trandafiri

Postat de privatelaura

Tort cu dulceata de trandafiri

Spalam ouale cu apa calda si separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, mixam albusurile cu un praf de sare. Dupa ce amobtinut o spuma densa, adagam zaharul si mixam in continuare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2011, 22:23
multumim Dana !
la 14.02.2011, 23:01
oooo, sunt prima, vreau o felie super arata
la 14.02.2011, 23:05
sigur mirela pofteste
la 14.02.2011, 23:05
Eeeee aici nu cerem,evident e rezervat sotului
la 14.02.2011, 23:07
a fost dia ... ca nu mai este..... l-a mancat tot ... daca putea il tinea doar pt el

Vezi toate comentariile (89)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking