Tort de piersici cu cacao

Postat de Corina33 in Torturi
15 Iul 2010 | 4576 vizualizari
Tort de piersici cu cacao

La multi ani Cristi!

Ingrediente

  • Ptr blat:
  • 250 g margarina
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 300 g faina
  • 50 g cacao
  • 1,5 lingurite praf de copt
  • aprox. 250 ml lapte 
  • unt ptr uns forma
  • Ptr. crema
  • 3 linguri gem de piersici
  • 500 g piersici
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Se bate bine margarina cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se omogenizeaza treptat ouale si sarea. Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, se cerne deasupra oualor cu unt si se incorporeaza cu grija. Apoi se adauga laptele. Se varsa aluatul in forma unsa cu unt, se baga la cuptorul rece la nivelul inferior si se coace 1 ora la 180 grade.

Se taie 1/3 din blatul racit si se sfaramiteaza, iar partea ramasa se unge cu gem.

Se spala piersicile si se curata de coaja. Se lasa doua ptr decor, restul se taie bucatele sau se strivesc cu furculita daca sunt moi. Se bate frisca, iar spre final se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se bate in continuare pana se intareste. Se adauga piersicile si se intinde pe blat.

Deasupra se presara partea care am sfaramitat-o si se orneaza cu piersici. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piersici cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Postat de oanapl

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...

Citeste continuarea

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Postat de katty

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Pregatim mai intai crema care trebuie racita si tinuta la frigider cateva ore. Punem frisca intr-o craticioara si o lasam la foc sa se infierbante, fara a clocoti. Adaugam ciocolata rupta bucati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2010, 07:04
ce fain arata!
la 16.07.2010, 07:49
arata foarte bine!
la 16.07.2010, 08:00
mmm, la ora asta?
la 16.07.2010, 08:47
cred ca o sa fac si eu reteta asta duminica!!!!
la 16.07.2010, 10:10
ce bun tre' sa fie

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking