Ingrediente
- Ptr blat:
- 250 g margarina
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 3 oua
- 1 praf de sare
- 300 g faina
- 50 g cacao
- 1,5 lingurite praf de copt
- aprox. 250 ml lapte
- unt ptr uns forma
- Ptr. crema
- 3 linguri gem de piersici
- 500 g piersici
- 300 ml frisca lichida
- 1 lingurita zahar vanilat
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare
Se bate bine margarina cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se omogenizeaza treptat ouale si sarea. Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, se cerne deasupra oualor cu unt si se incorporeaza cu grija. Apoi se adauga laptele. Se varsa aluatul in forma unsa cu unt, se baga la cuptorul rece la nivelul inferior si se coace 1 ora la 180 grade.
Se taie 1/3 din blatul racit si se sfaramiteaza, iar partea ramasa se unge cu gem.
Se spala piersicile si se curata de coaja. Se lasa doua ptr decor, restul se taie bucatele sau se strivesc cu furculita daca sunt moi. Se bate frisca, iar spre final se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se bate in continuare pana se intareste. Se adauga piersicile si se intinde pe blat.
Deasupra se presara partea care am sfaramitat-o si se orneaza cu piersici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piersici cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|