Ingrediente
blat:
- 6 oua
- 6 linguri faina
- 6 linruri zahar
crema:
- 250 gr zahar
- 250 gr unt
- 1 ou
- 250 gr capsuni
- 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare
Blatul: se separa galbenusurie de albus. Albusul se bate spuma se aduaga zahar si se bate din nou pana obtinem o bezea, apoi adaugam galbenusurile cate unul si la urma faina la fel cate o lingurita. Se puna intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor 30 min. cand e gata se scoate pe un gratar sa se raceasca.
Crema: zaharul se pune la topit cu 50 ml apa si un pic de otet pana ce se leaga. Separat se bate untul spuma cu zaharul vanilat, Cand s-a racit siropul se pune peste unt si se bate pana se leaga , dupa ceea adaugam oul batut. pastram o parte din crema pt ornat iar in restul punem capsunile ,care au fost spalate si taiate.
Blatul se taie in doua. Se aseaza toata crema cu capsuni pe primul blat apoi se pune cel de al 2-lea. se orneaza cu crema si ca decor folosim de asemenea capsuni si dupa preferinte ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort capsunica" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (1)
|