Tort Ceas

Postat de epurasha2bb in Torturi
6 Mai 2010 | 4777 vizualizari
Tort Ceas

il puteti face de Revelion sau de ziua cuiva .Este delicios!

Ingrediente

  • -pt.blat:
  • 6 oua,
  • 350g faina,
  • 150 g zahar,
  • o ciocolata cu trufe topita la bain Marie,
  • 100 g unt,
  • 100 g cacao
  • .-2 creme:
  • crema 1 este crema de vanilie cu miez de nuca pisat:
  • o lingura sau doua de frisca,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 2 linguri zahar pudra,
  • 1 plic crema de vanilie
  • Dr Otker preparat cu 500 ml lapte rece
  • crema 2 este o crema de ciocolata cu trufe si rom de la Dr.Otker praparata cu 500 ml lapte rece la care adaugam:
  • 1 lingura de frisca si o fiola de esenta de rom.
  • -Pt.decor, pudra de cacao, stelute albe de zahar din comert, si frisca pt.scris ora 12.o cutie mica frisca Hulala

Mod de preparare

Se prepara cremele cu lapte rece si se pastreza la frigider pana ce preparam blatul.

Crema de vanilie de la Dr.Otker se imbogateste apoi cu miez de nuca si 2 linguri de frisca si 2 linguri zahar pudra.

Cea de ciocolata se pregateste batand cu mixerul continutul aplicului amestecat cu laptele rece si apoi se adauga esenta de rom si o lingura de frisca

.In felul acesta inmultim putin cremele si le aromatizam mai mult.


Blatul :Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, cacaoa si untul moale frecat spuma inainte.

Adaugam albusurile batute spuma tare si ciocolata neagra cu trufe topita la bain marie si racita un pic.

Adaugam faina in ploaie si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior.

Apoi ungem si tapetam tava cu faina si turnam copmozitia cu grija sa umplem tava uniform.

o bagam la cuptorul incins si lasam cam 30 de minute sa se coca.

Apoi nu scoatem brusc tava ci o lasam sa se raceasca putin cu usa cuptorului intredeschisa.

taiem blatul in doua si cand s-a racit bine,il insiropam si apoi incepem sa punem cremele

.Cu ajutorul unui pos facem cercuri concentrice din cele 2 creme alternand culorile, crema de vanilie cu miez de nuca si crema de ciocolata cu trufe si rom.

 asezam celalat blat.

Deasupra imbrcam cu crema de ciocolta cu trufe si rom in strat subtire.

Peste aceasta crema cernem prin strecuratoare pudra de cacao.

asezam pe margine stelute albe de zahar (se gasesc pungute in comert)

apoi cu un pos scriem 12 si desenam 2 limbi de ceas, una mare si una mica, pe cat posibil in dreptul orei 12.

Este un tort deosebit de gustos si foarte usor de facut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ceas" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Al doisprezecelea ceas

Postat de Constelatialeu

Desert tort Al doisprezecelea ceas

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametru de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma...

Citeste continuarea

Tort ceas

Postat de Criss

Tort ceas

Blatul l-am facut doar din albusuri pentru ca mi s-au adunat destul de multe. Am mai si congelat din ele. Pentru blat, se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se bate in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2010, 19:50
mama ce bunatateeeeeeeee
la 07.05.2010, 08:23
afost foarte foarte bun! mersi rocsi!cum esti singurul vizitator iti dau o felie mare si iti mai dau si la pachet!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking