Tort Charlotte cu fructe de padure

Postat de klausenburger in Torturi
25 Aug 2012 | 7519 vizualizari
Tort Charlotte cu fructe de padure

Tortul pe care vi-l ofer cu drag spre delectare si incercare l-am facut pentru cea mai buna prietena a mea, care in urma cu cateva saptamani a implinit o varsta frumoasa (cu 3 in fata, sic!) :). Racoritor si fin, o combinatie interesanta intre diplomat, cremes si sarlota, tortul acesta este pe cat de imbietor pe atat de placut si bogat. Fie sa ne bucuram mereu de prietenii adevarate in care sa investim cu adevarat si care sa ne rasplateasca pe masura.

Ingrediente

  • 250 gr piscoturi Savoiardi
  • 4 oua
  • 1 l lapte
  • 7 linguri de zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 4 linguri de amidon
  • 2 pliculete de gelatina
  • 300 ml frisca
  • coaja si zeama de la 1/2 lamaie
  • zeama de la 1/2 limeta
  • 300 gr fructe de padure (zmeura si afine)
  • Pentru decor:
  • 1 portocala rosie de Sicilia sau 1/2 grapefruit rosu
  • 1/2 limeta

Mod de preparare

1. Pune jumatate dintre piscoturi pe fundul unei tavi de dimensiuni medii pentru tort si imbiba-le dupa gust cu un lichior fin dupa placere (eu am folosit lichior de fructe de padure); pune feliile de citrice pe marginile tavii, dupa placere (sunt doar pentru decor);

2. pune laptele la incalzit si inainte sa dea in fiert, adauga galbenusurile frecate cu vanilia si zaharul si cu amidonul, apoi adauga coaja si zeama de lamaie si zeama de limeta; amesteca pana cand obtii o crema ca o smantana mai consistenta apoi lasa crema sa rasufle si adauga-i gelatina preparata dupa cum scrie pe plic;

3. bate albusurile si adauga-le in crema, apoi bate frisca tare si incorporeaz-o in crema amestecand usor;

4. toarna cu grija crema in tava de tort si presara fructele de padure in crema, pe toata suprafata tavii;

5. pune tortul la frigider pentru minim 4 ore ca sa se intareasca crema;

6. scoate marginea tavii si decoreaza tortul dupa placere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Charlotte cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu biscuiti si crema de vanilie

Postat de deyutzky

Tort cu biscuiti si crema de vanilie

Crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul(zahar puteti pune dupa gust), pana cand acesta din urma se topeste.  Adaugam 2-3 linguri de lapte si amidonul si amestecam...

Citeste continuarea

Desert tort cu caramel si mascarpone

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu caramel si mascarpone

Blat : Am folosit o forma de tort detasabila, cu diametrul de 18 cm, am tapetat-o cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, pana am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2012, 09:28
Delicios! Primesc si eu o felie?
la 25.08.2012, 09:39
si eu...
la 25.08.2012, 13:58
Arata fantastic!
la 25.08.2012, 14:16
minunat
la 25.08.2012, 15:31

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking