Ingrediente
- 250 gr piscoturi Savoiardi
- 4 oua
- 1 l lapte
- 7 linguri de zahar
- 1 baton de vanilie
- 4 linguri de amidon
- 2 pliculete de gelatina
- 300 ml frisca
- coaja si zeama de la 1/2 lamaie
- zeama de la 1/2 limeta
- 300 gr fructe de padure (zmeura si afine)
- Pentru decor:
- 1 portocala rosie de Sicilia sau 1/2 grapefruit rosu
- 1/2 limeta
Mod de preparare
1. Pune jumatate dintre piscoturi pe fundul unei tavi de dimensiuni medii pentru tort si imbiba-le dupa gust cu un lichior fin dupa placere (eu am folosit lichior de fructe de padure); pune feliile de citrice pe marginile tavii, dupa placere (sunt doar pentru decor);
2. pune laptele la incalzit si inainte sa dea in fiert, adauga galbenusurile frecate cu vanilia si zaharul si cu amidonul, apoi adauga coaja si zeama de lamaie si zeama de limeta; amesteca pana cand obtii o crema ca o smantana mai consistenta apoi lasa crema sa rasufle si adauga-i gelatina preparata dupa cum scrie pe plic;
3. bate albusurile si adauga-le in crema, apoi bate frisca tare si incorporeaz-o in crema amestecand usor;
4. toarna cu grija crema in tava de tort si presara fructele de padure in crema, pe toata suprafata tavii;
5. pune tortul la frigider pentru minim 4 ore ca sa se intareasca crema;
6. scoate marginea tavii si decoreaza tortul dupa placere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Charlotte cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|