Tort Charlotte cu fructe de padure

Postat de klausenburger in Torturi
25 Aug 2012 | 7546 vizualizari
Tort Charlotte cu fructe de padure

Tortul pe care vi-l ofer cu drag spre delectare si incercare l-am facut pentru cea mai buna prietena a mea, care in urma cu cateva saptamani a implinit o varsta frumoasa (cu 3 in fata, sic!) :). Racoritor si fin, o combinatie interesanta intre diplomat, cremes si sarlota, tortul acesta este pe cat de imbietor pe atat de placut si bogat. Fie sa ne bucuram mereu de prietenii adevarate in care sa investim cu adevarat si care sa ne rasplateasca pe masura.

Ingrediente

  • 250 gr piscoturi Savoiardi
  • 4 oua
  • 1 l lapte
  • 7 linguri de zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 4 linguri de amidon
  • 2 pliculete de gelatina
  • 300 ml frisca
  • coaja si zeama de la 1/2 lamaie
  • zeama de la 1/2 limeta
  • 300 gr fructe de padure (zmeura si afine)
  • Pentru decor:
  • 1 portocala rosie de Sicilia sau 1/2 grapefruit rosu
  • 1/2 limeta

Mod de preparare

1. Pune jumatate dintre piscoturi pe fundul unei tavi de dimensiuni medii pentru tort si imbiba-le dupa gust cu un lichior fin dupa placere (eu am folosit lichior de fructe de padure); pune feliile de citrice pe marginile tavii, dupa placere (sunt doar pentru decor);

2. pune laptele la incalzit si inainte sa dea in fiert, adauga galbenusurile frecate cu vanilia si zaharul si cu amidonul, apoi adauga coaja si zeama de lamaie si zeama de limeta; amesteca pana cand obtii o crema ca o smantana mai consistenta apoi lasa crema sa rasufle si adauga-i gelatina preparata dupa cum scrie pe plic;

3. bate albusurile si adauga-le in crema, apoi bate frisca tare si incorporeaz-o in crema amestecand usor;

4. toarna cu grija crema in tava de tort si presara fructele de padure in crema, pe toata suprafata tavii;

5. pune tortul la frigider pentru minim 4 ore ca sa se intareasca crema;

6. scoate marginea tavii si decoreaza tortul dupa placere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Charlotte cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si zmeura

Postat de licurici_lra

Desert tort cu ciocolata si zmeura

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit,...

Citeste continuarea

Desert tort Paul

Postat de Constelatialeu

Desert tort Paul

Blat: Cele 5 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat 150 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat cele 2 galbenusuri in bezea, apoi am adaugat faina, cacao...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2012, 09:28
Delicios! Primesc si eu o felie?
la 25.08.2012, 09:39
si eu...
la 25.08.2012, 13:58
Arata fantastic!
la 25.08.2012, 14:16
minunat
la 25.08.2012, 15:31

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking