Tort ''Ciresica''

Postat de epurasha2bb in Torturi
24 Mai 2010 | 4486 vizualizari
Tort ''Ciresica''

fiindca imi plac ciresele la nebunie

Ingrediente

  • 2 blaturi de tort cu cacao
  • 1 farfurie adanca plina de cirese de mai
  • 4-5 linguri de zahar pt.siropul de zahar ars
  • pt.crema:
  • 3 galbenusuri,
  • 4 linguri de zahar,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 2 linguri nuca de cocos alba
  • pt.glazura si decor
  • 1 ciocolata neagra , 1 ceascuta de lapte si o ciocolata cu cereale
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri amidon /faina

Mod de preparare

Se face un sirop de zahar ars topind zaharul si adaugand apoi apa si putina zeama de la cirese.Cu acest sirop usor racit se vor insiropa  blaturile de cacao.

Se freaca galbenusurile cu zaqharul si cu esenta de vanilie si se adauga usor in lpatele caldut .Se lasa la foc mic sa se ingroase.Apoi spre sfarsit adaugam 2 linguri de amidon/fainab frecate cu untul.Se adauag si se mai lasa putin pe foc mic apoi cand s-au omogeniat bine se adauga si nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se pune crema peste primul blat.

Se spala curesele si se scot samburii.Se pune zahar peste ele su dupa ce au lasat zeama se scurg si se aseaza peste crema cu nuca de cocos.

Se aseaza al doilea blat si peste ele se toarna glazura din ciocolata topita la bain marie cu unt si lapte.

Deasupra asezam ciresee intregi cu codita si razuim ciocolata cu cereale iar pe margine pudram cu putina nuca de cocos.

Un tort racoros si care poate fi facut si sub forma de prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''Ciresica''" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort de biscuiti cu capsuni

Postat de timea

Tort de biscuiti cu capsuni

Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie sau cu mana apoi ii turnam intr-un bol. Margarina o punem pe foc cu zaharul si lasam sa se incalzeasca amestecand pana se topeste zaharul. Turnam...

Citeste continuarea

Desert tort cu piersici si ciocolata

Postat de diaconta

Desert tort cu  piersici si ciocolata

Am pregatit mai întâi mousse-ul de piersici . De fapt l-am pregatit cu o zi înainte ca sa se întareasca sufficient. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2010, 21:40
la 24.05.2010, 21:43
cu cirese...o nebunie
la 24.05.2010, 21:51
Super! Felicitari Mariana!
la 24.05.2010, 21:52
Si asta pare la fel de apetisant.
la 24.05.2010, 21:59
multumesc fetelor! e foarte racoros!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking