Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea

Postat de nico15 in Torturi
13 Dec 2013 | 8637 vizualizari
Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua,
  • 250 g de zahar,
  • 5 linguri de apa,
  • 2.5 linguri de ulei,
  • 320 g de faina,
  • 30 g de cacao
  • Mousse:
  • 1 kg de frisca lichida 32%,
  • 250 ml lapte,
  • 20 g gelatina (2 plicuri hidratate in avans in apa rece)
  • 300 g de ciocolata cuvertura,
  • 340 g de bezea,
  • Sirop:
  • 150 g de zahar,
  • 75 ml apa

Mod de preparare

Se separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul tos. Se bate bine sa faca bezeaua moate, dupa care se scoate si se pune intr-un castron de plastic. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul, apa si adaugam peste albusuri in bloc. Se va amesteca cu spatula de jos in sus pentru a aera compozitia.

Cernem faina si cacaoa si le adaugam bloc la final peste celelalte ingrediente. Punem hartie de copt intr-o forma si adaugam compozitia, intindem pe margini compozitia si vom la la cuptor T180 de grade aproximativ 35 de minute. Incercam daca este facut prin apasarea tortului in mijloc daca revine la forma initiala inseamna ca este copt(elasticitate), daca nu se continua coacerea. Dupa aceea se scoate de la cuptor si se lasa la racit.

Pentru sirop ingredientele(zaharul si apa) Se pun pe foc si se fierb pana rezulta un sirop de consistenta lichida, la final luam de pe foc si adaugam esenta de rom (portocala/vanilie).

Etapele sunt urmatoarele:

1. Batem frisca la robot

2. Punem laptele pe foc sa fiarba

3. Maruntim ciocolata si adaugam putin laptele fierbinte peste, aceasta se va topi.

4. Hidratam gelatina in apa rece.

5. Luam restul de lapte de pe foc, lasam sa se raceasca un pic, in el am adaugam ciocolata care s-a topit acum adaugam si gelatina hidratata, lasam sa se raceasca putin dupa care dam la frigider bolul.

6. Pregatim bezeaua, batem bine albusurile.

7. Topim zaharul in apa pe foc cel pentru sirop(apa doar cat sa acopere zaharul)

 8. Adaugam siropul in bezea si continuam baterea la robot

 9. Adaugam amestecul de ciocolata cu lapte in bezea si omogenizam

10. Am taiam 2 straturi din blatul de tort, acestea le-am pus in cerc si am pus in laterala plastic,(fasii pentru a nu se lipi de forma si de a inalta tortul)

11. Punem in interiorul cercului primul blat, peste care adaugam crema mousse

12. Punem visine peste

13. Iarasi crema un strat

14. Punem alt blat

15. Alt strat de crema si iar visine

16. Vom avea 2 blaturi si trei randuri de crema, la final vine crema de mousse.

17. Nivelam frumos si dam tortul peste noapte la congelator sa se intareasca crema de mousse

18. Pregatim martipanul cu care vom imbraca tortul, il intindem cu ajutorul rollerului dupa care il asezam peste tort si trecem la decorarea lui ca in imaginile alaturate, decoram cu floricele, trandafiri, fluturasi din martipan si bombonele argintii. De asemeni vom desena pe petalele trandafirilor cu marker alimentar(se gaseste la Megaimage, de la Dr.Oetker si este comestibil).

19. Se da la frigider 20. Se va taia cu cutitul inmuiat in apa fierbinte, se portioneaza si se serveste.

 Pentru a putea realiza acest minunat tort, buna mea prietena Oana m-a ajutat foarte mult si ii multumesc .

 Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de ciocolata

Postat de simona72

Tort de ciocolata

Pentru blat:ciocolata rupta in bucatele, se pune pe baie de aburi impreuna cu untul, uleiul si smantana pt frisca. Amestecam ingredientele pana se topeste ciocolata, lasam deoparte sa se raceasca....

Citeste continuarea

Desert tort cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure

Postat de privatelaura

Desert tort cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure

Se pregătește o forma de tort pentru montarea tortului. Eu am folosit una pătrată, se așază mai bine pișcoturile. Se pregătește crema care va trebui să stea 30 min la rece....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2013, 08:17
Nico, nu zic nimic, adică la preparare şi la cele tehnice, asta pentru că sunt depăşit de situaţie. Altfel
la 13.12.2013, 09:25
foarte frumos!
la 13.12.2013, 09:33
Arata superb!
la 13.12.2013, 10:41
minunat!
la 13.12.2013, 10:55

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking