Tort crocant cu crema de vanilie si visine

Postat de laylalala in Torturi
29 Apr 2010 | 5804 vizualizari
Tort crocant cu crema de vanilie si visine

Ingrediente

  • Pentru blaturi
  • 4 albusuri de ou
  • 450 gr zahar pudra
  • semintele rase de la 2 pastai de vanilie
  • Pentru crema
  • 4 plicuri pudding de vanilie
  • 1,2 litri lapte
  • 50 gr zahar
  • Pentru décor
  • visine din compot, scurse bine
  • alune sarate, tocate mare

Mod de preparare

Pentru crema, se prepara pudding-ul comform intructiunilor de pe ambalaj cu 1,2 litri lapte si 50 gr zahar.Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei apoi se da la rece.
Se incalzeste cuptorul la 130⁰C.Pentru blaturi, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Se adauga zaharul pudra treptat, batandu-le bine pana cand zaharul s-a dizolvat si s-a obtinut o bezea lucioasa.Se adauga semintele de vanilie si se amesteca bine.
Se tapeteaza tavile cu foi de copt.Se imparte bezeaua in 4 parti.Din fiecare parte se face un cerc de aprox. 20-25 cm diametru, intinzand bezeaua cu o lingura.Se reduce temperatura cuptorului la 120 ⁰C si se dau blaturile la copt 1 ora, apoi se inchide cuptorul si se lasa blaturile sa se raceasca in cuptor.
Pentru asamblarea tortului, se aseaza cate un blat de bezea, un strat de crema de vanilie si se presara cateva visine.Tortul se va termina cu un blat de bezea apoi se presara cu cateva visine si alune tocate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort crocant cu crema de vanilie si visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort de portocale

Postat de simonacallas

Tort de portocale

Preparare blat: Am cernut făina împreună cu praful de copt şi am separat albuşurile de gălbenuşuri. Am mixat bine gălbenuşurile cu 1 lingură de zahăr şi coaja de...

Citeste continuarea

Tort profiterol

Postat de sufletista

Tort profiterol

Blat-se bat albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si mixam pana ce se topeste zaharul,adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare, Amestecam faina cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2010, 11:03
ingenios

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking