Tort cu 3 feluri de ciocolata

Postat de Constelatialeu in Torturi
5 Dec 2014 | 4197 vizualizari
Tort cu 3 feluri de ciocolata

Tortul asta il dedic surorii mele Nico , tatalui meu Nicolae si tuturor sarbatoritilor zilei de maine,6 Decembrie....... Cu tortul asta mi-am exersat rabdarea,pe care nu prea o am.......am inceput pe la 6 dimineata si ''voila'' la ora 13 e gata.....doar de pozat,ca de mancat maine,spre dezamagirea leusorului meu.Pentru tortul asta si-a exprimat dorinta balanta mea Vali,sper sa-i satisfac papilele....sau altceva,dupa caz......hai ca am luat-o pe aratura si uit ce-i important...sa scriu reteta...... PS.Ca era sa uit,m-am inspirat de la ''La Ancuta'' care o sa ne faca o nepotica...bucatarasii stiu ce zic......

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic creme Ole ciocolata neagra si portocale
  • Crema 1
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g zahar farin
  • 300 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 50 ml smantana cu 40 % grasime
  • 4 foi de gelatina
  • Crema 2
  • 200 g ciocolata alba Schobetten
  • 50 g zahar farin
  • 300 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 50 ml smantana cu 40 % grasime
  • 4 foi gelatina
  • Crema 3
  • 200 g ciocolata cu lapte Schobetten
  • 50 g zahar farin
  • 300 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 4 foi gelatina
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amara
  • 100 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 15 g unt
  • Decor
  • pasta de zahar

Mod de preparare

Blat :

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,adaugam zaharul si mixam din nou pana obtinem o bezea tare.Apoi incorporam galbenusurile si praful din plicul de crema,amestecand cu miscari incete de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt  o forma de tort cu diametrul de 24 cm,turnam compozitia in forma,nivelam si bagam forma la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem forma din cuptor si lasam sa se raceasca pana pregatim cremele.

Crema 1 : Crema de ciocolata amara.Pentru ca e amara,am mai indulcit-o cu un pic de zahar.Asa ne place noua mai dulce,ca de aia e dulcegarie si acum sa las vorbaria si sa spun cum am facut crema.

Am maruntit ciocolata,am pus-o intr-o craticioara cu fundul mai gros,am adaugat zaharul farin,50 g smantana grasa si 100 ml frisca lichida.Foile de gelatina le-am pus la hidratat in apa rece.Am pus cratita pe foc si am inceput sa amestec temeinic pana s-a topit ciocolata,fara a lasa sa fiarba.Am tras cratita de pe foc,am stors bine foile de gelatina si le-am incorporat in ciocolata.Am dat cratita la frigider pentru aproximativ 40-45 min.Dupa ce s-a racit am mixat restul de frisca lichida,200 ml,am obtinut o frisca ferma,pe care am incorporat-o in ciocolata,mixand energic.

Apoi am pregatit forma in care am copt blatul,adica am imbracat-o cu folie alimentara si am asezat crema in ea,niveland bine,am dat forma la frigider.

Crema 2,crema de ciocolata alba, o pregatim in acelasi mod ca si crema 1,apoi o punem deasupra cremei 1.

Crema 3,crema de ciocolata cu lapte,o pregatim in acelasi mod ca pe primele doua si apoi o punem in forma. Cand am pus ultima crema ,asezam si blatul,presand usor sa se faca priza intre el si crema,dam forma la frigider pentru cca 2 ore.

Glazura : Maruntim ciocolata,adaugam frisca si punem pe foc pana se topeste ciocolata,nu lasam sa fiarba.Lasam cca 10 min sa se racoreasca si apoi adaugam untul.Mai lasam cca 20 min  inainte sa glazuram tortul.

Dupa ce s-au intarit cremele,asezam deasupra farfuria de tort si cu o miscare ferma intoarcem tortul,scoatem forma si folia  si glazuram,turnand glazura din mijloc,lasand-o sa curga pe margini,apoi ornam cum ne trece prin cap,jucandu-ne cu pasta de zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 3 feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu trei feluri de ciocolata - reteta nr. 600

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort cu trei feluri de ciocolata - reteta nr. 600

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile si esenta de...

Citeste continuarea

Tort cu trei feluri de ciocolata

Postat de andaoana

Tort cu trei feluri de ciocolata

Blatul: Pornim cuptorul la 180 de grade C si pregatim o forma rotunda cu diametru de 20 sau 24 cm, de preferinta cu pereti detasabili. Batem albusurile spuma cu varful de sare si adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2014, 13:41
Sa tot vina mosulsa guste din asa bunatate!
la 05.12.2014, 13:51
frumos
la 05.12.2014, 13:53
mmm ciocolatos si bun!
la 05.12.2014, 13:57
tortul e super Cleme! sarbatoritii vor fi incantati cu siguranta.
Sa iti traiasca toti Mosii Nicolae pe care ii sarbatoresti maine!
la 05.12.2014, 13:59
Super

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking