Ingrediente
- Pentru aluat
- 175 gr unt, inmuiat, plus pentru ungerea tavilor
- 100 gr ciocolata alba, rupta in bucati
- 100 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati
- 3 oua
- 100 ml lapte
- 175 gr zahar pudra
- 1 lingurita praf de copt
- 200 gr faina
- 2 linguri cafea instant
- 1 lingurita esenta de vanilie
- Pentru umplutura
- 280 ml frisca lichida
- 100 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati
- 100 gr ciocolata cu lapte, rupta in bucati
- un plic de gelatina ( 10gr ) sau 4 foi de gelatina
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Unge cu unt 2 tavi rotunde de 23 cm.Pentru aluat, pune ciocolata alba si cea amaruie in 2 boluri mici si topeste-le la cuptorul cu microunde sau la bain-marie.Pune restul ingredientelor, in afara de cafea si vanilie, intr-un bol mare si bate-le pana ce obti o compozitie cremoasa.
Imparte amestecul in 2, si adauga cafeaua si ciocolata amaruie topita intr-un amestec si vanilia si ciocolata alba topita in celalalt amestec.Amesteca bine fiecare compozitie, apoi toarna-le in cele 2 tavi.Coace-le timp de 20-25 minute, pana ce au crescut putin si s-au desprins usor de marginile tavii.Lasa-le sa se raceasca cateva minute in tavi, apoi pune-le pe cate o farfurie.
Pentru umplutura, incalzeste frisca intr-o cratita,si pune ambele feluri de ciocolata intr-un bol.Odata ce frisca a inceput sa fiarba, toarn-o peste ciocolata din bol si lasa-le sa stea 5 minute, apoi amesteca-le pana ce obti o compozitie fina.Lasa crema sa se raceasca complet, apoi amestec-o cu gelatina preparata conform intructiunilor de pe ambalaj si da-o la rece pentru 20-30 minute.
Taie blatul de vanilie in jumatate.Pe o farfurie aseaza o jumatate de blat de vanilie, unge-l cu o jumatate din crema si aseaza blatul de ciocolata.Unge blatul de ciocolata cu crema ramasa si deasupra aseaza a 2-a jumatate de blat de vanilie.
Decoreaza-l cu ciocolata alba, amaruie sau cu lapte, topita sau, in cazul meu, cu pasta de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 3 tipuri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|