Tort cu 3 tipuri de ciocolata

Postat de laylalala in Torturi
29 Apr 2010 | 4436 vizualizari
Tort cu 3 tipuri de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 175 gr unt, inmuiat, plus pentru ungerea tavilor
  • 100 gr ciocolata alba, rupta in bucati
  • 100 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati
  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • 175 gr zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 gr faina
  • 2 linguri cafea instant 
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru umplutura
  • 280 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati
  • 100 gr ciocolata cu lapte, rupta in bucati
  • un plic de gelatina ( 10gr ) sau 4 foi de gelatina

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Unge cu unt 2 tavi rotunde de 23 cm.Pentru aluat, pune ciocolata alba si cea amaruie in 2 boluri mici si topeste-le la cuptorul cu microunde sau la bain-marie.Pune restul ingredientelor, in afara de cafea si vanilie, intr-un bol mare si bate-le pana ce obti o compozitie cremoasa.

Imparte amestecul in 2, si adauga cafeaua si ciocolata amaruie topita intr-un amestec si vanilia si ciocolata alba topita in celalalt amestec.Amesteca bine fiecare compozitie, apoi toarna-le in cele 2 tavi.Coace-le timp de 20-25 minute, pana ce au crescut putin si s-au desprins usor de marginile tavii.Lasa-le sa se raceasca cateva minute in tavi, apoi pune-le pe cate o farfurie.

Pentru umplutura, incalzeste frisca intr-o cratita,si pune ambele feluri de ciocolata intr-un bol.Odata ce frisca a inceput sa fiarba, toarn-o peste ciocolata din bol si lasa-le sa stea 5 minute, apoi amesteca-le pana ce obti o compozitie fina.Lasa crema sa se raceasca complet, apoi amestec-o cu gelatina preparata conform intructiunilor de pe ambalaj si da-o la rece pentru 20-30 minute.

Taie blatul de vanilie in jumatate.Pe o farfurie aseaza o jumatate de blat de vanilie, unge-l cu o jumatate din crema si aseaza blatul de ciocolata.Unge blatul de ciocolata cu crema ramasa si deasupra aseaza a 2-a jumatate de blat de vanilie.

Decoreaza-l cu ciocolata alba, amaruie sau cu lapte, topita sau, in cazul meu, cu pasta de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 3 tipuri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

Postat de Constelatialeu

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

Iata cum se prepara Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana Blat : Mi-am pregatit forma de tort, o forma cu inel detasabil de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am pus ouale...

Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura

Postat de aliliana

Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2010, 15:09
foarte dragut tortul ept noi bucatarasii/?
la 29.04.2010, 16:40
felicitari arata foarte bine

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking