Tort cu afine şi coacăze

Postat de gaby_d in Torturi
15 Iul 2012 | 7403 vizualizari
Tort cu afine şi coacăze

Ingrediente

Blat

  • 4 ouă
  • 200 gr zahăr
  • un vf. cuţit sare
  • o cană făină albă (cană cu capacitatea de 250 ml)
  • două linguri apă
  • două linguri ulei
  • un plic zahăr vanilat

Umplutură şi ornat

  • 600 ml friscă lichidă
  • 600 ml smânână pentru frişcă
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 250 gr coacăze roşii
  • 250 gr afine
  • 4 linguri zahăr
  • două linguriţe amidon alimentar
  • 20 gr gelatină

Mod de preparare

Blat.

Punem într-un bol ouăle împreună cu praful de sare şi zahărul şi mixăm pentru cel puţin 15 minute.

Când obţinem un amestec omogen, cremos şi fin adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt şi zahărul vanilat şi amestecăm uşor. Adăugăm apa şi uleiul şi omogenizăm.

Într-o formă pentru tort cu diametrul de 24 cm., tapetată cu ulei şi făină, turnăm amestecul şi nivelăm uşor. Introducem tava în cuptorul preîncălzit şi coacem la foc mic până ce blatul trece proba cu scobitoarea.

Lăsăm la răcit.

Cremele.

Mixăm frişca împreună cu smântâna şi zahărul pudră.

În două crăticioare punem fructele împreuna cu două linguri de zahăr (căte două în fiecare, puteţi pune şi 3 , depinde cât de dulci sunt fructele) şi băgăm blenderul. Pasăm bine. Dacă vă deranjeză sâmburii treceţi amestecurile printr-o sită cu ochiuri mai mari, pe mine nu m-au deranjat :p.

Punem gelatina la hidratat in 60 ml apă rece.

Punem în ambele crăticioare cu fructe câte o linguriţă de amidon , omogenizăm şi le punem la foc. Lăsăm să dea 2-3 clocote fiecare. Oprim focul şi împarţim în mod egal gelatina în ambele vase. Amestecăm până la diluare şi lăsăm să se răcească (complet).

Când sunt reci ambele compoziţii adăugăm câte 400 ml frişcă mixată (400 gr. vor rămâne pentru ornat)
. Omogenizăm uşor.

Asamblare.

Tăiem blatul în două, pe orizontală. Aşezăm primul blat pe un platou (sau îl lăsăm pe fundul detaşabil al inelului pentru tort ). Montam inelul imprejurul lui şi alternăm cremele punând câte două linguri din fiecare (punem două linguri mousse cu afine, deasupra lor două linguri cu mousse de coacăze, apoi iar două linguri mousse cu afine şi tot aşa până terminăm ambele compoziţii, vom obţine un aspect marmorat şi vom intercala aromele) .

Aşezăm al doilea blat şi dăm tortul la rece pentru câteva ore . Eu l-am lăsat peste noapte.

Scoatem , desprindem cu vârful unui cuţit ascuţit marginile de inelul tortului şi scoatem uşor. Ornăm cu frişca rămasă şi fructe, după preferinţe.

Amestecurile cu fructe pot varia, putem face combinaţii după cum dorim, fie banane (nu mai dăm în clocot bananele, că nu e cazul, dar diluăm gelatina pe baie de abur)şi mure, zmeură şi ananas, fie combinăm un mousse de fructe cu unul de ciocolată.

Sursa de inspiraţie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine şi coacăze" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Iata cum se prepara Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024 Am pus fructele intr-o craticioara, am adaugat o lingura de zahar si am pus pe foc, am amestecat usor, sa nu sfaram fructele si...

Citeste continuarea

Desert tort Dana si Florin - Casa de piatra

Postat de Constelatialeu

Desert tort Dana si Florin - Casa de piatra

Este un tort destul de simplu dar care necesita timp si rabdare. Prima data am pregatit mousul de ciocolata alba. Mai intai am batut smantana pentru frisca, am batut 400 ml de smantana pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2012, 15:26
arata genial
la 15.07.2012, 15:40
Frumos si bun bun
la 15.07.2012, 15:45
Un tort minunat!!! Imi place si din ce e facut si design-ul e de nota 10 Clar e deja la favorite si pe lista de trebuie incercat
la 15.07.2012, 15:47
Un tort de nota 10 (zece)!!!! Delicioasa si aspectoasa!!!!!
la 15.07.2012, 15:50
Imi place foarte mult cum l-ai ornat, si cum l-ai prezentat! Arata foarte bine! Nu ma impac eu cu atata frisca in crema , dar asta e un detaliu prea mic.

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking