Tort cu afine si piersici

Postat de elena001 in Torturi
22 Mai 2013 | 1780 vizualizari
Tort cu afine si piersici

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 g afine
  • 4 oua
  • 1 cutie de compot de piersici (500ml)
  • 1 tub de frisca
  • 1 plic crema pt prajituri de vanilie
  • 250 ml lapte rece
  • 3 linguri de zahar pudra

Mod de preparare

Pentru blat: se pune la foc apa cu 200 g zahar. Se bat albusurile spuma peste care se adauga siropul din apa cu zahar. Se freaca galbenusurile cu uleiul. Peste albusuri se pun galbenusurile, esenta, praful de copt si faina in ploaie. Compozitia se pune intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor pt aprox 30 minute, apoi se lasa la racit. Se taie de-a latul astfel incat sa obtinem 3 foi de tort.

Pentru crema de prajituri: peste 250 ml de lapte rece punem crema pt prajituri cu 3 linguri de zahar pudra si amestecam cu mixerul la viteza mica 2 minute, apoi la viteza mare 4 minute.

Se pregateste vasul pe cate vrem sa punem tortul. Se pune cate o foaie pe care o insiropam cu compotul de piersici. Deasupra punem cam 3 linguri de crema de prajituri si intindem. Taiem piersicile din compot si le adaugam, la fel si cateva afine. Punem urmatoarea foaie si facem la fel pana la ultima. La sfarsit ornam cu frisca ,piersici si afine.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine si piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Retete similare

Tort cu fructe, frisca si mascarpone

Postat de simona72

Tort cu fructe, frisca si mascarpone

Pentru blat: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, se scot cu 2-3 ore dinainte de a face blatul. Untul moale, se mixeaza impreuna cu zaharul pana devine spumos. Se adauga cate...

Citeste continuarea

Tort Ramona (cu piersici şi portocale)

Postat de diaconta

Tort Ramona (cu piersici şi portocale)

Preparare blat: Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul.Se adauga treptat cele trei linguri de apa si uleiul,iar apoi mierea.Mixam pana cand zaharul se topeste si obtinem o spuma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2013, 13:05
bun tare
la 22.05.2013, 13:09
la 22.05.2013, 13:26
la 22.05.2013, 13:40
minunat
la 22.05.2013, 13:50
Bravo Elena

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Montare D’oro
Multicooking