Tort cu alune de padure si ciocolata...

Postat de lilik in Torturi
18 Aug 2012 | 4669 vizualizari
Tort cu alune de padure si ciocolata...

Ei bine acest tort este fenomenal...mersic Miha pt reteta blatului de la "tort cu nuca si ciocolata" .

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 200gr zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 100 gr alune de padure prajite si macinate
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 400 ml smantana pt frisca
  • 1 lingura rom(sau brandy)
  • Pentru insiropat:
  • 1 plic ciocolata calda
  • lapte(cat este recomandat pe plic)
  • Pentru glazura:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 ml lapte

Mod de preparare

Prepararea blatului:

se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca la bezea.Galbenusurile seamesteca cu uleiul si esenta de rom.Se toarna peste albusul batut,apoi se pune faina amestecata cu praful de copt,cacao si alunele prajite macinate.

Se pune compozitia intr-o tava(eu am folosit de 26 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180° timp de 25-30 de minute(se face testul cu scobitoarea).Cand este gata se lasa la racit,apoi se taie in 3.

Prepararea cremei:

se pun la foc mic smantana pt frisca si untul,iar cand dau in fiert se da deoparte si se adauga ciocolata maruntita.Se amesteca cu un tel pana ciocolata este topita,apoi se adauga lingura de rom.

Se lasa sa se racoreasca bine(sa fie aproape rece) apoi se mixeaza pana se va obtine o compozitie cremoasa si densa.

Prepararea siropului:

se prepara cioolata calda conform instructiunilor de pe plic si se lasa la racit.

Prepararea glazurii:

glazura o pregatim doar atunci cand tortul este montat.Topim ciocolata cu laptele la baine-marie si amestecam usor,apoi o lasam putin sa se racoreasca.

Asamblarea tortului:

Punem pe un platou un strat de blat,insiropam,punem jumatate din crema,acoperim cu alt blat,insiropam,punem restul de crema si acoperim cu ultimul blat pe care il insiropam.

Cand este asamblat preparam glazura,iar dupa ce s-a racorit putin o turnam peste tort.

Decoram dupa plac,apoi dam la rece cateva ore(o noapte chiar).

Servim cu pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu alune de padure si ciocolata..." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Retete similare

Desert tort Dana si Florin - Casa de piatra

Postat de Constelatialeu

Desert tort Dana si Florin - Casa de piatra

Este un tort destul de simplu dar care necesita timp si rabdare. Prima data am pregatit mousul de ciocolata alba. Mai intai am batut smantana pentru frisca, am batut 400 ml de smantana pentru...

Citeste continuarea

Desert tort Pralina-Ciocolata

Postat de Ela68

Desert tort Pralina-Ciocolata

Mod de preparare pasta de praline : 1. Puneti intr-o tigaie la foc mic toate ingredientele si amestecati continuu cu o lingura pana ce zaharul se topeste si adera la alune. Cand s-a...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 18.08.2012, 12:32
ce deliciu
la 18.08.2012, 12:44
Wooow,ce buuun!
la 18.08.2012, 13:14
la 18.08.2012, 13:27
la 18.08.2012, 13:55
Vrei si tu o feliuţă,Mihule,mergem amândouă

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking