Tort cu ciocolata, capsuni si alune de padure

Postat de ana in Torturi
5 Dec 2010 | 8046 vizualizari
Tort cu ciocolata, capsuni si alune de padure

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 20 ml ulei

Mousse de ciocolata si alune de padure

  • 300 gr ciocolata cu alune de padure
  • 400 ml frisca
  • 2 plicuri de gelatina

Mousse de capsuni

  • 300 gr capsuni conservate
  • 100-150 ml apa
  • 400 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • zahar daca este cazul

Pentru decor: Glazura de ciocolata

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 25 gr unt
  • 50 ml frisca

Bomboane raffaelo

  • 170 gr lapte condensat
  • 2 1/2 linguri rase lapte praf
  • 20 gr unt
  • 60 gr cocos

Piscoturi ,100 gr frisca

Mod de preparare

Blatul: Ouale intregi le mixam cu zaharul pret de 15 minute ,apoi adaugam uleiul ,cacaua si la sfarsit incorporam faina usor cu ajutorul unei linguri de lemn.Tapetam o forma destul de maricica (26 cm) si coacem la foc mic.Dupa ce este gata il lasam sa se raceasca in cuptor.
Mousse de ciocolata:
Ciocolata cu alune o maruntim bine la robot sau o putem da pe razatoare.O punem intr-un bol impreuna cu 100 ml de frisca si o dam la microunde pentru 1 minut.Cat sa se topeasca ciocolata.Adaugam gelatina inmuiata in prealabil peste ciocolata calduta ,

cand ciocolata s-a racit o adaugam peste frisca mixata .

Mousse de capsuni:
Capsunile le amestecam cu apa si zahar, daca este cazul.Gelatina o punem la inmuiat  1 secunda la microunde,dupa  care o incorporam in capsuni.Frisca o mixam si o incorporam in amestec
In tava in care am copt blatul asamblam tortul.Asezam un disc din blat apoi mousse de ciocolata ,blat,mousse de capsuni si iar blat.
Glazura:
Intr-un bol punem ciocolata rupta in bucati mici ,untul si frisca.Le topim la microunde pentru un minut ,omogenizam bine si turnam peste ultimul blat.
Cand cremele s-au inchegat incepem decorarea tortului.

Pe marginea tortului intindem un strat de frisca pentru a lipi piscoturile.Cu ajutorul posh-ului realizam moate pentru a lipi  bomboanele raffaelo.
Inspiratie:Continut adaptat by gaby,aspect by miha.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, capsuni si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu bezea si capsuni

Postat de simona72

Tort cu bezea si capsuni

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se pun albusurile in vasul robotului se adauga un praf mic de sare, se mixeaza 2-3 minute. Se adauga zaharul si se continua mixarea pana obtinem o...

Citeste continuarea

Tort ''Dana''

Postat de Constelatialeu

Tort ''Dana''

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana se intaresc,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare.Apoi adaugam galbenusurile ,unul cate unul si omogenizam.Faina o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2010, 16:08
grozav , bai! ti-am mai zis)
la 05.12.2010, 16:24
wowwwwwwww ce minunatie de tort ai facut 10**********
la 05.12.2010, 16:38
Gabi da mi-ai spus,saru-mana @Diaconta multumesc!
la 05.12.2010, 16:47
foarte frumos!!!5f
la 05.12.2010, 17:19
wow....arata suuper.....

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking