Ingrediente
Blat:
- 6 oua
- 180 gr zahar
- 150 gr faina
- 30 gr cacao
- 20 ml ulei
Mousse de ciocolata si alune de padure
- 300 gr ciocolata cu alune de padure
- 400 ml frisca
- 2 plicuri de gelatina
Mousse de capsuni
- 300 gr capsuni conservate
- 100-150 ml apa
- 400 ml frisca
- 2 plicuri gelatina
- zahar daca este cazul
Pentru decor: Glazura de ciocolata
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 25 gr unt
- 50 ml frisca
Bomboane raffaelo
- 170 gr lapte condensat
- 2 1/2 linguri rase lapte praf
- 20 gr unt
- 60 gr cocos
Piscoturi ,100 gr frisca
Mod de preparare
Blatul: Ouale intregi le mixam cu zaharul pret de 15 minute ,apoi adaugam uleiul ,cacaua si la sfarsit incorporam faina usor cu ajutorul unei linguri de lemn.Tapetam o forma destul de maricica (26 cm) si coacem la foc mic.Dupa ce este gata il lasam sa se raceasca in cuptor.
Mousse de ciocolata:
Ciocolata cu alune o maruntim bine la robot sau o putem da pe razatoare.O punem intr-un bol impreuna cu 100 ml de frisca si o dam la microunde pentru 1 minut.Cat sa se topeasca ciocolata.Adaugam gelatina inmuiata in prealabil peste ciocolata calduta ,
cand ciocolata s-a racit o adaugam peste frisca mixata .
Mousse de capsuni:
Capsunile le amestecam cu apa si zahar, daca este cazul.Gelatina o punem la inmuiat 1 secunda la microunde,dupa care o incorporam in capsuni.Frisca o mixam si o incorporam in amestec
In tava in care am copt blatul asamblam tortul.Asezam un disc din blat apoi mousse de ciocolata ,blat,mousse de capsuni si iar blat.
Glazura:
Intr-un bol punem ciocolata rupta in bucati mici ,untul si frisca.Le topim la microunde pentru un minut ,omogenizam bine si turnam peste ultimul blat.
Cand cremele s-au inchegat incepem decorarea tortului.
Pe marginea tortului intindem un strat de frisca pentru a lipi piscoturile.Cu ajutorul posh-ului realizam moate pentru a lipi bomboanele raffaelo.
Inspiratie:Continut adaptat by gaby,aspect by miha.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, capsuni si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|