Tort cu alune de padure si ciocolata...

Postat de lilik in Torturi
18 Aug 2012 | 6207 vizualizari
Tort cu alune de padure si ciocolata...

Ei bine acest tort este fenomenal...mersic Miha pt reteta blatului de la "tort cu nuca si ciocolata" .

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 200gr zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 100 gr alune de padure prajite si macinate
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 400 ml smantana pt frisca
  • 1 lingura rom(sau brandy)
  • Pentru insiropat:
  • 1 plic ciocolata calda
  • lapte(cat este recomandat pe plic)
  • Pentru glazura:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 ml lapte

Mod de preparare

Prepararea blatului:

se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca la bezea.Galbenusurile seamesteca cu uleiul si esenta de rom.Se toarna peste albusul batut,apoi se pune faina amestecata cu praful de copt,cacao si alunele prajite macinate.

Se pune compozitia intr-o tava(eu am folosit de 26 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180° timp de 25-30 de minute(se face testul cu scobitoarea).Cand este gata se lasa la racit,apoi se taie in 3.

Prepararea cremei:

se pun la foc mic smantana pt frisca si untul,iar cand dau in fiert se da deoparte si se adauga ciocolata maruntita.Se amesteca cu un tel pana ciocolata este topita,apoi se adauga lingura de rom.

Se lasa sa se racoreasca bine(sa fie aproape rece) apoi se mixeaza pana se va obtine o compozitie cremoasa si densa.

Prepararea siropului:

se prepara cioolata calda conform instructiunilor de pe plic si se lasa la racit.

Prepararea glazurii:

glazura o pregatim doar atunci cand tortul este montat.Topim ciocolata cu laptele la baine-marie si amestecam usor,apoi o lasam putin sa se racoreasca.

Asamblarea tortului:

Punem pe un platou un strat de blat,insiropam,punem jumatate din crema,acoperim cu alt blat,insiropam,punem restul de crema si acoperim cu ultimul blat pe care il insiropam.

Cand este asamblat preparam glazura,iar dupa ce s-a racorit putin o turnam peste tort.

Decoram dupa plac,apoi dam la rece cateva ore(o noapte chiar).

Servim cu pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu alune de padure si ciocolata..." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tort ferrero rocher cu ciocolata si alune

Postat de oanapl

Reteta de tort ferrero rocher cu ciocolata si alune

Iata cum se prepara Reteta de tort ferrero rocher cu ciocolata si alune Se încălzesc 250g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește...

Citeste continuarea

Desert tort Buturuga pentru Anul Nou 2022

Postat de mirela0911

Desert tort Buturuga pentru Anul Nou 2022

Blatul maro: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana se intaresc apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se pun galbenusurile pe rand si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2012, 12:32
ce deliciu
la 18.08.2012, 12:44
Wooow,ce buuun!
la 18.08.2012, 13:14
la 18.08.2012, 13:27
la 18.08.2012, 13:55
Vrei si tu o feliuţă,Mihule,mergem amândouă

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking