Ingrediente
- 2 cutii compot ananas(felii si bucati)
- 30 piscoturi
- 500 ml frisca lichida
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- un praf sare
- 500 ml lapte
- 5 linguri faina
- 3 plicuri zahar vanilat
- 2 plicuri gelatina
- cateva cirese
Mod de preparare
Intr-un vas frecam galbenusurile cu zaharul, sare si putin lapte si faina. Se omogenizeaza, dupa care adaugam si restul de lapte caldut. Se pune pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa, apoi lasa sa se raceasca.
Separat se bat albusurile spuma cu zaharul vanilat si se incorporeaza in crema care s-a racit. Frisca se bate bine (se opreste jumatate de cantitate pt ornat) si se incorporeaza in crema. Gelatina am hidratat-o cu zeama de ananas, o punem la foc mic, apoi se amesteca in crema si se omogenizeaza bine. Adaugam bucatelele de ananas in crema.
Se tapeteaza o tava ( de cozonac si o strachinuta ) cu folie alimentara, asezam piscoturile inmuiate in suc, un strat crema, iar piscoturi, crema si la sfarsit piscoturi. Lasam la frigider cateva ore, apoi intoarcem tava si ornam dupa bunul plac.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|