Ingrediente
- blat pandispan
- 7 oua
- 210 faina
- 210 zahar
- o lingurita PRAF DE COPT
- o lingurita sare
- un borcan ananas insiropat
- 700 g frisca lichida
- pasta de martipan
- creion de scris alimentar
- Flori din pasta de zahar
Mod de preparare
Blatul:
Am batut ouale cu zaharul pt 30 minute pana ce isi tripleaza volumul. Faina am amestecat-o cu praful de copt si sarea pe care am adaugat-o peste spuma de oua in 3 reprize amestecand cu un tel de sus in jos. Intr-o tava de 26 cm care pe fundul tavii am pus hartie de copt si bordurile le-am uns cu unt.
Am dat blatul la cuptor pt 40 minute la foc potrivit. Am lasat sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa si apoi l-am scos afara unde l-am lasat pana a doua zi ca sa il pot taia mai bine. Am taiat blatul in 3 straturi si am inceput sa il pregatesc.
Am batut frisca lichida pana cand s-a intarit destul de bine. Am lasat la scurs ananasul intr-o sita.
Incepem cu primul strat de blat peste care adaugam frisca si bucatele de ananas si asa continuam pana la ultimul blat, atat blatul de deaupra cat si bordurile le acoperim cu frisca.
Pe bordurile tortului l-am acoperit cu stelute de frisca care le-am facut cu poshul. Am adaugat pe tort flori din pasta de zahar si am folosit pasta de martipan care am colorat-o cu colorant alimentar pe care am scris pe ea LA MULTI ANI cu un creion alimentar tot din zahar. Am lasat la frigider pana la ora de servire !
POFTA BUNA !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|