Ingrediente
- Ingrediente pt. 2 foi :
- 8 oua
- 160 g zahar
- 40 ml lapte
- 200 ml ulei
- 4 lg miere
- 4 lg gris
- 4 lg faina
- 4 lg cacao neagra
- 1 praf de copt
- 2 plic zahar vanilat
- Crema :
- 800 ml frisca
- 1 galetuta finetti cu alune
- Sirop :
- 1l apa
- 3 ling. cacao neagra
- 6 ling. zahar ( sau dupa gust )
- esenta de rom si vanilie
- Glazura :
- 200 g ciocolata neagra
- 200 ml frisca lichida
Mod de preparare
Pt. foi :
Galbenusurile le mixam cu zaharul, mierea si zaharul vanilat bine de tot; amestecam faina cu grisul, praful de copt si cacaoa si le incorporam in galbenusuri, apoi adaugam treptat laptele si uleiul , pana se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca in compozitia de mai sus, amestecand de jos in sus cu o lingura; Impartim compozitia in 2 parti si coacem 2 foi - aprox. 15-20 minute fiecare la 180 g - intr-o tava (35*45 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
Eu am facut de 2 ori compozitia pt. ca am facut 4 foi .
Crema :
Se bate frisca , apoi se adauga finetti si se mixeaza pana se incorporeaza bine. Crema se imparte in 4 , 3 parti intre foi , restul pt. decorat .
Sirop :
Se fierb toate ingredientele putin pe foc si apoi se lasa la racit .
Glazura :
Se topesc si se toarna peste tort. Va iesi o glazura lucioasa , moale , delicioasa !
Se insiropeaza pe rand foile , in functie de cum se asambleaza , se insiropeaza una , se pine o parte din crema....si tot asa pana la ultima foaie , deasupra se toarna glazura si se orneaza cu crema ramasa dupa preferinte !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si crema cu finetti si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|