Ingrediente
- blat de cacao din
- 6 oua,
- 12 linguri de zahar,
- 50ml ulei ,
- 50ml lapte,
- cacao,
- 1 plic praf de copt,
- 10 linguri faina
- crema de ciocolata
- 4 oua,
- 8linguri de zahar,
- 100g ciocolata,
- 2 linguri finetti,
- 400ml frisca,
- 2 linguri zahar pudra ,
- visine
- sirop
- 500ml apa,
- zahar dupa gust,
- 100ml zeama de la visine
- pt ornat
- 400 ml frisca mixata cu 2 lingurite zahar pudra si figurine din ciocolata
Mod de preparare
blat...stiti voi...albusurile batute spuma cu zaharul, se pun galbenusurile, laptele , uleiul, cacaoa, faina si praful de copt.Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt. Rece se taie in 3 felii.
crema....se pun ouale cu zaharul intr-o cratita pe aburi si se bat cu telul in forma de para pana se ingroasa bine crema. Se da deoparte si se adauga ciocolata bucatele, se amesteca bine pana se topeste si se lasa crema la racit.
Frisca se bate bine cu zaharul pudra, se adauga treptat crema rece si cioclata finetti.
asamblare In tava cu inel se pune o felie de blat, se insiropeaza bine, se presara visine scurse bine de zeama, se pune jumatate din crema, apoi se acopera cu cel de a doua felie, se insiropeaza, se presara visine si se intinde crema.
Deasupra am intins un strat de frisca si am dat tortul la rece, eu l-am lasat pana a doua zi cand am detasat incet inelul, am prasarat cacao si l-am ornat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 'Pescar'" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|