Tort cu budinca

Postat de ella87 in Torturi
12 Oct 2013 | 3527 vizualizari
Tort cu budinca

O dietă echilibrată înseamnă câte o prăjitură în fiecare mână. :))

Ingrediente

  • 5 oua
  • 6 lg zahar
  • 9 lg faina
  • 150 margarina unirea
  • 1 fiola esenta rom
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca capsuni dr oetker
  • 1 plic glazura duocioco dr oetker
  • 1/2 praf copt
  • coaja portocala
  • 3 lg cacao
  • compot visine

Mod de preparare

Se bat spuma albusurile cu un varf de sare, dupa care se adauga zaharul. Se incorporeaza apoi galbenusurile, margarina care am topit-o in prealabil, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, esenta, coaja de portocala si cacaua. Aluatul se toarna intr-o forma pt tort cu pereti detasabili sau intr-o cratita in care am pus hartie de copt  si se coace in cuptorul preincalzit circa 30 min , apoi se raceste si se taie in jumatati egale.  

Separat facem budinca conform instructiunilor de pe plic, apoi o lasam sa se raceasca, intre timp, insiropam blatul putin, cu compot de visine, daca sa racit budinca o intindem pe blat aruncam si cateva visine fara samburi, punem deasupra cealalta parte a blatului. Plicul de glazura il topim in apa calda si il turnam peste blat, dam la rece 1h. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu budinca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Jaffa

Postat de mirela0911

Desert tort Jaffa

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Separat se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga...

Citeste continuarea

Tort Vargabeles

Postat de mirela0911

Tort Vargabeles

Mai intai se pun taiteii la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga de apa. Se transfera...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2013, 12:42
Foarte bun
la 12.10.2013, 12:59
Foarte bun
la 12.10.2013, 13:16
la 12.10.2013, 13:45
la 12.10.2013, 13:46
ce bine arata

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking