Ingrediente
- 5 oua
- 6 lg zahar
- 9 lg faina
- 150 margarina unirea
- 1 fiola esenta rom
- 500 ml lapte
- 1 plic budinca capsuni dr oetker
- 1 plic glazura duocioco dr oetker
- 1/2 praf copt
- coaja portocala
- 3 lg cacao
- compot visine
Mod de preparare
Se bat spuma albusurile cu un varf de sare, dupa care se adauga zaharul. Se incorporeaza apoi galbenusurile, margarina care am topit-o in prealabil, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, esenta, coaja de portocala si cacaua. Aluatul se toarna intr-o forma pt tort cu pereti detasabili sau intr-o cratita in care am pus hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit circa 30 min , apoi se raceste si se taie in jumatati egale.
Separat facem budinca conform instructiunilor de pe plic, apoi o lasam sa se raceasca, intre timp, insiropam blatul putin, cu compot de visine, daca sa racit budinca o intindem pe blat aruncam si cateva visine fara samburi, punem deasupra cealalta parte a blatului. Plicul de glazura il topim in apa calda si il turnam peste blat, dam la rece 1h.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu budinca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|