Ingrediente
- Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 50 g cacao
- 3 linguri ulei
- Crema :
- 500 ml frisca Hulala
- 250 g mascarpone
- 250 g iaurt
- 200 g zahar
- 30 g gelatina
- capsuni
- Sirop :
- 1 /2 cana apa
- 1 lingura miere
- esenta vanilie
- 1/2 cana sirop de la capsuni
- Glazura :
- 1 tableta ciocolata neagra
- 2-3 linguri lapte
- 1 lingura ulei
- capsuni
Mod de preparare
Pentru blat, separam albusurile de galbenus. Le mixam spuma apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana arata ca o bezea. Galbenusurile le mixam cu uleiul ca la maioneza. Amestecam cele doua compozitii usor, apoi adaugam faina cernuta impreuna ca cacao. Tapetam forma cu hartie de copt, turnam compozitia si introducem la cuptor pentru 20 min. Cand este gata scoatem si lasam blatul la racit.
Crema: Capsunile le taiam in jumatate si le amestecam cu 5-6 linguri zahar. Mixam iaurtul cu mascarpone si zahar pana ce acesta se topeste. Pregatim frisca apoi amestecam cu crema de mascarpone. Gelatina se hidrateaza in putina apa rece, apoi o dizolvam pt 20 sec. in cuptorul cu microunde si o adaugam in crema de mai sus, amestecand bine. Capsunile se scurg de sirop si se pun in crema .
Pentru sirop se pun pe foc apa cu mierea pana se topeste, adaugam esenta si eu am mai pus si sirop de la capsuni.
Blatul racit se taie in doua parti egale. In forma in care am copt blatul punem primul blat insiropat, crema cu capsuni si deasupra iar blat insiropat. Se pune la frigider, bine ar fi sa stea peste noapte, dar daca nu reusiti macar 4-5 ore .
Glazura se pregateste astfel: rupem ciocolata bucati, punem laptele, zaharul, uleiul la foc mic si amestecam incontinuu. Glazuram tortul si ornam cu capsuni trase in ciocolata. Eu am pasat o cana de capsuni, iar pasta rezultata am pus-o pe marginea tortului.
Garantat, e bun !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|