Tort cu capsuni si frisca

Postat de sufletista in Torturi
12 Iun 2014 | 6033 vizualizari
Tort cu capsuni si frisca

Reteta preluata din revista Click pofta buna,

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 400 g frisca
  • 300 g smantana
  • 4 linguri zahar
  • 300 g capsuni
  • Decor
  • 700 g capsuni
  • 1 plic tort jelle

Mod de preparare

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul,si zaharul vanilat si mixam pana se topeste,adaugam galbenusurile pe rand,mixand bine dupa fiecare,adaugam treptat uleiul,la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura,

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit,cca 30 min,

Facem proba cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2,

Crema-Mixam smantana cu zaharul,dupa care amestecam cu frisca(mixata inainte)din care oprim 5 linguri de frisca.

Adaugam capsunile spalate si taiete in jumatati.Amestecam si dam deoparte,

Decor-Capsunii ii spalam si ii taiem felii,

Intr-un vas rotund il ungem cu ulei si adaugam folie alimentara,asezam capsunile si le acoperim cu frisca oprita,

Adaugam prima foaie de blat,astfel incat sa ii dam forma vasului si adaugam crema,adaugam  a 2 felie de blat  si acoperim vasul cu folie alimetara,

Dam la frigider cateva ore sau peste noapte,

Asezam un platou deasupra bolului si rasturnam tortul,

Pregatim plicul de tort jelle conform instructiunilor de pe plic si turnam peste capsuni,

Decoram cu frisca si frunzulite de menta sau de la capsuni,

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Constelatialeu

Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa Intr-un recipient mai inalt am pus crema de mascarpone, am adaugat smantana si laptele condensat si am mixat cateva minute, apoi...

Citeste continuarea

Tort cu jeleu de capsuni - Desertul racoritor si delicios

Postat de Constelatialeu

Tort cu jeleu de capsuni - Desertul racoritor si delicios

Cum se prepara Tort cu jeleu de capsuni - Desertul racoritor si delicios Jeleu si blaturile le-am pregatit cu o zi inainte. Jeleu : Am curatat capsunile de codite, le-am spalat sub jet de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2014, 16:50
la 12.06.2014, 17:04
multumesc
la 12.06.2014, 17:08
la 12.06.2014, 17:13
CE MISTO!!
la 12.06.2014, 17:17
multumesc

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking