Tort cu ciocolata, foi de ciocolata...ciocolata...ciocolata...

Postat de Oana in Torturi
8 Ian 2012 | 12407 vizualizari
Tort cu ciocolata, foi de ciocolata...ciocolata...ciocolata...

Tort pentru Ionutul meu :) La multi ani, Vlad-Ionut! Este un tort pe care il facem destul de des cand l-am descoperit la Natalia, absolut delicios!

Ingrediente

  • Foi de ciocolata:
  • 6 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri rase cu cacao
  • 5 linguri cu faina
  • 2 linguri cu amidon
  • unt pentru uns 
  • Crema de ciocolata:
  • 600 ml smantana pentru frisca la dorna
  • o ciocolata si jumatate cu lapte
  • o ciocolata amaruie
  • Sirop:
  • 3 linguri cu apa
  • 2 linguri cu zahar
  • 2 linguri lichior de ciocolata

Mod de preparare

Se prepara intai crema. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana pentru frisca, intr-un vas cu pereti dubli. Se pune pe foc mic si se amesteca pana se topeste ciocolata, fara sa fiarba! Se lasa apoi la rece. Cum afara a fost foarte frig, eu am pus oala cu crema in balcon vreo 3 ore si s-a intarit super :) Din pacate eu nu am avut decat 2 cutiute mici de smantana, deci 400 ml si 2 ciocolate, asa ca mi-a iesit mai putina crema si nu mi-a ajuns sa imbrac si tortul. Dar daca puneti toata cantitatea se imbraca super pe toata suprafata. Eee...e tare bun oricum!! :))

Buuun! Dupa ce am facut crema ne apucam de foi. Din compozitia de foi ies 8-10 bucati. Incalzim cuptorul la foc mediu. Pe doua hartii de copt desenam doua cercuri de 20 cm, cu ajutorul unei farfurii. Vom coace simultan cate doua foi, sa mearga treaba mai repede. Foile se tin 5 minute in cuptor, pana incep sa se rumeneasca usor marginile. Atentie mare sa nu se arda, se coc foarte repede!

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat cu 100 g zahar pana se albesc si se umfla. Cacaoa se dizolva cu apa fierbinte si se toarna in fir subtire peste galbenusuri. Se adauga faina amestecata cu amidonul, putin cate putin, cel mai bine cernuta deasupra. Se bat albusurile cu 50 g zahar si zeama de lamaie si se adauga apoi peste galbenusuri, in trei prize, amestecand usor cu o lingura, de sus in jos, pana se incorporeaza complet si se obtine o compozitie pufoasa.

Se ung cercurile de hartie cu unt. Se pun cate 3 linguri de compozitie pe fiecare cerc desenat, se niveleaza usor si se introduc tavile in cuptor. Cand sunt gata se scot tavile, se acopera cu cate un prosop curat 2 minute. Se dezlipesc usor cu o paleta si se pun pe cate o farfurie. Nu se pun una peste alta pentru ca se lipesc! Eu am taiat hartie de copt in patratele si am pus intre foi, apoi le-am acoperit cu un prosop. Cercurile de hartie se ung cu unt de fiecare data cand se coace o foaie noua! Dupa ce se coc toate foile se mai lasa o ora la odihnit, acoperite cu un prosop.

Intre timp se prepara siropul, se fierbe apa cu zaharul pana se topeste, apoi se lasa la racit si se adauga lichiorul de ciocolata.

Asamblare tort: Crema se mixeaza 5 minute la viteza mare pana devine pufoasa. Pe un platou se aseaza o foaie de tort, se insiropeaza pe toata suprafata cu o pensula si se adauga 2 linguri de crema. Foaia urmatoare se preseaza putin deasupra, se insiropeaza si se adauga iar crema, tot asa pana terminam toate foile. Se imbraca tortul in ciocolata. Se lasa la rece peste noapte, foile trebuie sa se inmoaie usor si sa se poata taia bine tortul.

Divin!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, foi de ciocolata...ciocolata...ciocolata..." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2012, 11:54
La multi ani baiatului tau!!! si multa ciocolataaaaaaa
la 08.01.2012, 12:00
LA MULTI ANI!
Vrem si noi tort!
la 08.01.2012, 12:02
la multi ani fain tortul
la 08.01.2012, 12:56
La multi ani!
Bun tort
la 08.01.2012, 13:03
La multi ani!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking