Tort cu ciocolata, fructe de padure si frisca - pt sarbatoritele de astazi!

Postat de Retetegg in Torturi
12 Noi 2012 | 15545 vizualizari
Tort cu ciocolata, fructe de padure si frisca - pt sarbatoritele de astazi!

Tortul acesta cu ciocolata, fructe de padure si frisca este cel mai bun desert ever. Este o combinatie super delicioasa de arome si creeaza dependenta :)

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri de zahar,
  • 8 linguri de faina,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • un praf de sare;
  • Pentru crema:
  • 300 ml lapte,
  • 8 linguri zahar,
  • 1 zahar vanilat,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 4 linguri de faina,
  • 2 linguri de cacao,
  • 1 ciocolata cu lapte (100 g),
  • 200 g unt (un pachet).
  • Pentru sirop:
  • 300 ml apa,
  • 6 linguri de zahar,
  • 1 zahar vanilat;
  • In plus:
  • 300 ml frisca lichida,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 400 g fructe de padure.

Mod de preparare

Pentru pregatirea blatului am folosit 8 oua pe care le-am tinut cateva ore la temperatura camerei.   

Le-am separat, apoi albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare.   Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana au devenit crema.  

Peste galbenusuri am adaugat albusurile spuma si faina cernuta fin cu praful de copt.  

Le-am amestecat pana s-au omogenizat, apoi am pus amestecul intr-o cratita tapetata cu hartie de copt.  

Am lasat in cuptorul preincalzit, la foc mic, 25-30 de minute. am facut testul cu scobitoarea ca sa fiu sigura ca interiorul este copt.  

In primele 20 de minute nu am deschis usa cuptorului, am urmarit prin geam blatul sa vad daca incepe sa creasca uniform :)  

Cand au trecut cele 30 de minute, am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca. Eu l-am pregatit cu o zi inainte de a-l utiliza pentru tort si l-am tinut acoperit cu un prosop curat la loc uscat (gen camara).  

Pentru crema de ciocolata
Intr-o cratita se pun laptele, zaharul, esenta si zaharul vanilat. Se amesteca cu o lingura de cateva ori, apoi se pune cratita pe foc.  

Cand laptele incepe sa fiarba sa adauga cacaua si faina, amestecand energic cu un tel. Se lasa pe foc cateva minute, amestecand in permanenta.  

Cand a capatat consistenta de budinca, se adauga ciocolata si se mai tine pe foc 2 minute.  

Se pune apoi intr-un loc racoros si se lasa pana se raceste.  

Cand e complet rece, se adauga untul taiat in bucati si se omogenizeaza bine cu mixerul pana devine o crema fina.  

Se lasa la frigider aprox. 30 de minute inainte de a o pune pe tort sau prajitura.  

Am facut sirop din 300 ml apa in care am topit 6 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat. L-am racit si apoi l-am folosit la insiropat blatul.  

Blatul a iesit destul de inalt asa ca l-am taiat in 3 felii orizontale.  

Am asezat prima felie pe platou, am insiropat-o, apoi am pus un strat de crema de ciocolata si un strat de fructe de padure.  

Am procedat la fel cu a doua felie de blat.  

Pentru ultima felie am folosit sirop apoi am imbracat-o in frisca (pregatita din frisca lichida batuta impreuna cu o esenta de vanilie).  

Am imbracat intreg tortul in frisca, am facut si cateva floricele cu ustensilele mele pt decorat prajituri [pe care ajung sa le folosesc mult prea rar :))] si am mai pus cateva fructe de padure si deasupra tortului.  

Aici fiecare isi poate lasa imaginatia sa lucreze si puteti decora cum va place mai mult. Puteti sa opriti cateva linguri din crema de cioco si sa o folositi la decorat :)  

La multi ani si multe bucurii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, fructe de padure si frisca - pt sarbatoritele de astazi!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Egiptean

Postat de caroline

Tort Egiptean

Prepararea celor 3 blaturi :    Punem in robot alunele si nuca si le macinam fin.  Mai intai punem intr-un bol albusurile de ou si le mixam cu un varf de sare la viteza...

Citeste continuarea

Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu

Postat de privatelaura

Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu

Pregatim mai intai blatul. Amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, praf copt, bicarbonat si sare. Separat mixam ouale cu iaurt si ulei si le turnam peste ingredientele uscate,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2012, 12:47
Delicios si nu refuz o feliuta in cinstea sarbatoritelor
la 12.11.2012, 12:48
la 12.11.2012, 12:51
as fi vrut sa arunc o privire si in interior,ca tare bun pare dupa ingrediente
la 12.11.2012, 13:13
Din pacate n-am sectiune, ca l-a dus iubitul meu la serviciu de ziua lui si n-au avut baietii inspiratie sa faca si poze cu sectiunea

la 12.11.2012, 13:14
E super delicios, cam cel mai bun pe care l-am facut eu pana acum ..crema e super delicioasa ...pun acum poza de la preparare

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking